İzmek’te Yılsonu Heyecanı Yaşanıyor

İzmek’te Yılsonu Heyecanı Yaşanıyor
İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarında yıl sonu heyecanı yaşanıyor.Yaklaşık 8 aylık eğitimin sonunda kursları bitirenlere belgeleri verilirken, kursiyerler...

İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarında yıl sonu heyecanı yaşanıyor.

Yaklaşık 8 aylık eğitimin sonunda kursları bitirenlere belgeleri verilirken, kursiyerler de el emeği göz nuru eserlerini sergiliyorlar. Yuvam Akarca’daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açılan giyim, ev tekstil, şiş ve tığ örücülüğü, ahşap boyama, el nakışı ve yağlıboya resim kursunu bitiren 218 bayana düzenlenen törenle belgeleri verildi. Belge dağıtım ve yılsonu sergi açılışları için düzenlenen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Doğan, “İZMEK kursları sayesinde binlerce kişi meslek sahibi oldu. Birçok kişi de kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürüp para kazanıyor. İzmit Belediyesi olarak kursiyerlerimize, ürünlerini satmak konusunda her türlü desteği veriyoruz. Onlar için satış stantları açtık. Buralarda el emeği göz nuru ürünlerini satabilirler” dedi.

Doğan, yapılan hizmetlerle ilgili olarak da “ göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hiçbir ayrım yapmadan hizmet etme çabası içindeyiz. Akarca bölgesi de hizmet ettiğimiz yerlerin başında geliyor. Bu bölgeye kapalı bir pazar yeri yaptık. Pazarı yaparken de bölge sakinlerinin görüşünü almıştık. Kanunlara uygun olarak bir milyona yakın para harcanarak güzel bir kapalı pazar yaptık. Fakat ardından birileri çıkıp bunu engellemeye kalktı. Bu durumdan hem pazarcımız hem de vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Buna sebep olanların bu dünyada hesabı olmasa da öbür dünyada mutlaka hesabı olacaktır. Birilerinin işi gücü yapılan güzel hizmetleri engellemek. Bu bölgeye yeni konutlar yaparken sağlık ocağı için yer ayırmamışlar. Ülkemizdeki istikrarı engellemek isteyenlere fırsat vermeyin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilip sergilerin açılışı yapıldı.

İZMİT BELEDİYESİ'NİN HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ  İLE ORTAKLAŞA AÇTIĞI İZMEK KURSLARINDA YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.