İzmir’de Kitap Zamanı

İzmir’de Kitap Zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası nedeniyle kitap konusunda farkındalık çalışması başlattı. Etkinliğe destek veren gönüllü gençler, hafta boyunca yakalarındaki kokartlarıyla toplu taşıma...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası nedeniyle kitap konusunda farkındalık çalışması başlattı. Etkinliğe destek veren gönüllü gençler, hafta boyunca yakalarındaki kokartlarıyla toplu taşıma araçlarında ve halka açık mekanlarda kitap okuyarak örnek olmaya çalışacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi gençleri ve minikleri de bu etkinliklere, toplumda farkındalık oluşturmak için gönüllü olarak destek verdi. Ablalar, ağabeyler ve kardeşlerin, tüm hafta boyunca yakalarındaki kokartlarıyla toplu taşıma araçlarında, açık alanlarda ve bulundukları halka açık mekanlarda kitap okuyarak örnek olmaya çalışacakları bildirildi.

12 BİN KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Organizasyon için önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’nde bir araya gelen abla-ağabey ve kardeşler, Kütüphaneler Müdürü Nezihe İncegöz’den kampanya ile ilgili kısa bir bilgi aldı. Abla ve ağabeyler, daha sonra kardeşlerini yanlarına alarak Tarihi Havagazı Fabrikası’nın çimleri üstünde, onlara okumanın faydalarını anlattı. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilk ve orta dereceli okullara yaklaşık 12 bin kitap hediye etti.

ETKİNLİĞE DESTEK VEREN GÖNÜLLÜ GENÇLER, HAFTA BOYUNCA YAKALARINDAKİ KOKARTLARIYLA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA VE HALKA AÇIK MEKANLARDA KİTAP OKUYARAK ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.