İzmir’de Kurbanlık Alan Gerginliği

İzmir’de Kurbanlık Alan Gerginliği
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, doğu illerinden hayvanlarını getirip her zaman kurulan kurbanlık satış alanına çadır kuran hayvancılara, Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon başka bir alan göste...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, doğu illerinden hayvanlarını getirip her zaman kurulan kurbanlık satış alanına çadır kuran hayvancılara, Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon başka bir alan gösterince gerginlik çıktı.

Buca-Balçova çevre yolu Uzundere girişi kenarındaki alanda, önceki yıllarda olduğu gibi doğu illerinden hayvanlarını getiren hayvancılar, yer paralarını ödeyip çadırlarını kurmaya başladı. Yüzlerce kilometre uzaktan TIR ve kamyonla getirilen büyükbaş hayvanlar, kurulan çadırlara yerleştirilmeye başlandı. Alanın yarısı kurban bayramına az bir süre kala doldu. Ancak, bu yıl Kaymakamlık’ta oluşturulan kurban komisyonunun aldığı karara göre, kurbanlık satış yeri olarak bölgede 7 nokta belirlendi, ancak çadırların kurulduğu alanda kurbanlık satışının yapılmasına izin çıkmadı. Bu karar ile, çadırını kurup hayvanlarını yerleştiren satıcılar büyük şok yaşadı. Karar gereği, Karabağlar Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri ve TOMA eşliğinde çadırların bulunduğu alana gelip kararı satıcılara bildirdi. Her yıl satış yaptıkları alanın bu yıl değiştirilmesine karşı çıkan satıcılar duruma tepki gösterdi.

Belediye yetkilileri, burada satış yapılmayacağına dair iki hafta önce uyarıda bulunulduğunu bildirdi. Hayvan satıcıları ile zabıta ekipleri arasında süren kısa süre gerginlik yaşanırken polis araya girdi. Daha sonra hayvan satıcıları, çadırlarını toplamaya başladı.

MAĞDUR OLDUK

Büyükbaş hayvan satıcısı Hüseyin Kerdige, yıllardır İzmir’e kurbanlık hayvan getirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Her getirdiğimde buraya çadır kuruyoruz. Bu yılda yine hayvanlarımızı getirdik. 150 hayvan getirdik, bir haftadır buradayız. Ama bugün geldiler, satış yeri burası olmayacak buradan gidin dediler. Mağdur olduk. Ardahan’dan 48 saatte geldik. Bir haftadır çadırlarımızı kurana kadar işkence çektik ama bugün çıkın diyorlar. Ne yapalım biz.’’ Bir diğer hayvan satıcısı Kenan Alkan ise, burada mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi: "Kaymakamın, valinin olaya el atması lazım. Bin 700 kilometre uzaklıktan hayvanlarımızı getirmişiz, 5 bin lira yol parası verdik. Bizim her sene geldiğimiz yer burası. Ekmek yiyeceğiz buradan. Buradan çıkacağız şimdi tekrar kamyon tutacağız hayvanları yükleyeceğiz. Bizim mağduriyetimizi kim giderecek.’’

HAYVAN SATICILARI 1 HAFTA ÖNCE KURDUKLARI ÇADIRLARINI TEKRAR SÖKTÜLER.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.