İzmir’de Şaibeli Sınav İddiası

İzmir’de Şaibeli Sınav İddiası
Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir,İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Sınava Dayalı Yönetici Atamaları’ sınavının sözlü mülakatlarının yönetmelik gereği yapılması gereken 10 gün içerisinde şartı yerine sekizinci günd

- Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir,İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Sınava Dayalı Yönetici Atamaları’ sınavının sözlü mülakatlarının yönetmelik gereği yapılması gereken 10 gün içerisinde şartı yerine sekizinci günde yapıldığını ve mülakata katılanlar arasında hükümete yakın bir sendikanın üyelerine yüksek puanlar verildiğini ileri sürerek, sınavlara şaibe karıştığını iddia etti.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, “Büyük özverilerle gelecek planlaması yapan ve adil ve tatlı bir rekabet içerisinde gerek yazılı ve gerekse sözlü sınavlarına hazırlanan tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın yapılanlar karşısında sessiz kalmayacağımızı bilmelerini istiyoruz. Adalet tesis edilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Tek beklentimiz eğitimci arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığıdır. Bu karşılığın hakkaniyet çerçevesi içerisinde ve adaletin bir gün herkese gerekeceği bilinciyle verilmesini bekliyoruz” dedi.

YÖNETMELİĞE AYKIRI İŞLEM TESİS EDİLMİŞTİR

"'Yöneticilik yazılı sınavı, sınav tarihinden en az bir ay önce Bakanlıkça, sözlü sınav ise en az on gün önce atamanın yapılacağı eğitim kurumunun bulunduğu il valiliğince duyurulur' denmektedir. Ancak 19.08.2013 tarihinde yapılan sınava dayalı yönetici atamaları duyurusunda sözlü sınav tarihleri 26-29 Ağustos arasında belirlenmiştir. Bu durum yönetmelikte anılan 10 günlük süreye uyulmadığından yönetmeliğe aykırı işlem tesis edildiği anlamı taşımaktadır” diyen Demir, yönetmeliğe aykırı tesis edilen sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI ŞAİBE ALTINDA KALMIŞTIR

Merih Eyüp Demir, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen sözlü sınavlarda hakkaniyet, likayat gibi kriterlerin gözönüne alınmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Ağustos 2013 tarih ve 63385 sayı ile yayınlanan Yönetici Atama konulu yazı yeni bir fiili durumun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Yazıda; ‘Yapılacak atamalarda, aynı binada veya aynı bahçede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren birden fazla eğitim kurumuna ayrı ayrı kurum kodu ve müdür norm kadrosu verilmiş ise de, bu eğitim kurumu müdürlüklerine ayrı ayrı atama yapılması eğitim öğretimi olumsuz etkileyeceğinden söz konusu eğitim kurumlarının müdür norm kadrolarından sadece birine müdür ataması yapılacaktır’ denmektedir. Bu durum İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2013 tarihinde boş ilan edilen eğitim kurumlarının norm kadrolarının yeniden gözden geçirilmesi ve mevcut kurumlardan aynı bina ya da bahçede olanların müdürlük normlarının belirli bir süre ile açılmaması anlamı taşımaktadır. Bu yeni durum birçok sorunun da oluşmasına sebebiyet vermektedir. Atama yapılmasında esas teşkil edecek olan yazılı sınav puanının yüzde 70’i, sözlü sınav puanının yüzde 30’u ve EK-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puan; başvurular esnasında EK-1 Yönetici Değerlendirme Formunu adaylardan isteyerek yazılı ve EK-1 form puan ortalamalarını görebilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sözlü sınav sonuçlarını şaibe altında bırakmıştır.”

BARDAKÇI’NIN TARAFSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR

Merih Eyüp Demir, görevlendirilen şube müdürlerinin tamamına yakınının da hükümete yakın birsendikanın üyesi olmasının kabul edilemez olduğunu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın ‘tarafsızlığına gölge düşürdüğünü’ söyledi.

Sendika başkanı Demir, Vefa Bardakçı’yı istifaya çağırdı: “İlimizde 29 Aralık 2012 tarihi itibariyle görevlendirilen şube müdürlerinin tamamına yakınının yandaş sendika üyesi olmasının, akabinde 28 Haziran itibariyle görevlendirmelerin yenilenmesi ve yapılan görevlendirmelerin tamamının yandaş sendika üyesi olmaları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında oturan Sayın Vefa Bardakcı’nın tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bugün geldiğimiz noktada yapılan sözlü sınav sonuçları ortada iken Sayın Bardakcı’nın yapılan tüm bu işlemler karşısında yapması gereken istifa seçeneğini düşünmek olmalıdır.“

İZMİR’DE ŞAİBELİ SINAV İDDİASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.