İzmir’deki o heykele yine saldırı

İzmir’deki o heykele yine saldırı
İzmir'de, müstehcen olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan ve ardından tekrar eski yerine dikilen ahşap "Müzisyen" heykel, aynı şahıs tarafından yeniden...

İzmir'de, müstehcen olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan ve ardından tekrar eski yerine dikilen ahşap "Müzisyen" heykel, aynı şahıs tarafından yeniden saldırıya uğradı.

İzmir'de, en yoğun metro istasyonlarından biri olan İzmirspor Durağı'nda sergilenen ahşap "Müzisyen" heykel, geçtiğimiz günlerde Serdar K. tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle devrilerek tahrip edilmişti. Yaşanan olayların ardından bir grup heykeltıraş tarafından tamir edilen ve bakıma alınan heykel, bir süre sonra da çalışmaların tamamlanmasıyla aynı yerinde sergilenmesi için tekrar dikildi.

AYNI ŞAHIS HEYKELİ YENİDEN TAHRİP ETTİ

Olay olan ve günlerce konuşulan ahşap heykel, yeni tamir edilmişken aynı şahısın ikinci kez saldırısına uğradı. Serdar K., İzmirspor Durağı'na giderek heykeli tekrar tahrip etti. Yaşananlar sonrasında güvenlik görevlileri, Serdar K.'yi yakaladı. Güvenlik görevlileri, hemen durumu polise bildirerek şahsı polise teslim etti.

SABIKALI ŞAHIS TEKRAR SERBEST KALDI

İfade için karakola götürülen Serdar K., bir müddet sonra ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelinin daha önceden de pek çok suçtan sabıkasının bulunduğu belirtildi. Öte yandan heykelin sergilendiği alanda polis de birtakım incelemeler yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konu hakkında şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

AK PARTİLİ KAVUZ: "AZMETTİRMEDİM"

Daha önce heykelin müstehcen noktalarını bezle kapatan ve heykeli protesto eden AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Emrullah Kavuz da şüphelinin kendisi tarafından azmettirilerek heykeli parçalattığı yönündeki iddiaların iftira olduğunu söyledi. Kavuz, şahsı tanımadığını ve sadece demokratik hakkını kullanarak eylem yaptığını sözlerine ekledi.

İzmir’deki o heykele yine saldırı

İzmir’deki o heykele yine saldırı

İzmir’deki o heykele yine saldırı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.