İzmir’in Seri Katiline Ölene Kadar Hapis

İzmir’in Seri Katiline Ölene Kadar Hapis
İZMİR (İHA) – İzmir’de 3 kişiyi birer gece arayla öldüren ve yağma suçu bulunan şahsa verilen 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.İzmir’in Balçova ilçesinde...

İZMİR (İHA) – İzmir’de 3 kişiyi birer gece arayla öldüren ve yağma suçu bulunan şahsa verilen 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

İzmir’in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi bankada çalışan Esra Yaşar’ı, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’yı, pazartesi gecesi de "Azra" takma adını kullanan travesti Mustafa Has’ı tabancayla başından vurarak öldürdüğü, cep telefonları ile paralarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Hamdi Ayri, 3 yıl sonra 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayri, ayrıca öldürdüğü kurbanlarının telefonlarını ve paralarını gasp etmek suçundan toplam 45 yıl hapis cezası aldı. Son savunmasında söyleyecek bir şeyi olmadığını belirten Hamdi Ayri, olaylarda kullandığı ruhsatsız silah için 3 yıl hapis ile 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya tutuklu sanık Hamdi Ayri, sanık avukatı Mert Çelikdemir, öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa Has’ın yakınları ile avukatları katıldı. Kadın Mağdur aileler seri katile en ağır cezanın verilmesini istediler. Son duruşmada son sözü sorulan Hamdi Ayri, "Söyleyecek bir şeyim yok” dedi. Verilen 10 dakikalık aranın ardından Hamdi Ayri, 3 ayrı cinayetten 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah suçundan 3 yıl hapis ile 2 bin TL para cezasına çarptırıldı. Acılı aileler, cinayeti Hamdi Ayri’nin tek başına işlemediğini belirtip kararın bozulması için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1.Ceza Dairesi, bir yıl aradan sonra yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Ayri, onanan karara göre ömür boyu cezaevinde kalacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.