İzmirli Tabipler Dr.ersin Arslan'ı Unutmadı

İzmirli Tabipler Dr.ersin Arslanı Unutmadı
İzmir Tabip Odası'na bağlı doktorlar, bundan iki yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin Arslan'ı andı, sağlıkta şiddet ve nedenlerine bir kez daha dikkat çekti.

- İzmir Tabip Odası'na bağlı doktorlar, bundan iki yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin Arslan'ı andı, sağlıkta şiddet ve nedenlerine bir kez daha dikkat çekti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner, yaptığı açıklamada, katledilmesinin ikinci yılında, Dr.Ersin Arslan'ı, hekime yönelik şiddetin devam ettiği koşullarda anmak zorunda bırakıldıklarını ifade ederek, "Ne acıdır ki, hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddet, sağlık ortamımızın en önemli konu başlıklarından birisi haline gelmiştir. Sağlıkta mucizeler yaratıldığının ifade edildiği bir süreçte, siyasi iktidar ve en başta da sağlık bakanlığı, şiddet ortamının nasıl olup ta sağlık alanındaki en önemli sorunlardan birisi haline geldiği konusunun sözünü etmekten ısrarla kaçınmaktadırlar. Kamuoyu önünde, hekimler ve sağlıkçıları suçlayıcı demeçlerin onda birini bile, bu şiddet ortamını kınayan ve hekimlere, sağlıkçılara sahip çıkan, sorunun nedenlerini, çözümlerini dillendiren tarzda gündeme getirmemektedirler." dedi.

Hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddet konusunu araştıran komisyon raporunun TBMM'nin tozlu raflarında unutulduğunu ifade eder Dr.Kaptaner, her fırsatta hekimlerin onurunu zedeleyici demeçlerin verilebildiği bir ortamda; yetkililerce, konunun sorun olarak kabul edilmeyip, gündeme getirilmemesi, tartışılmaması, asıl nedenlerin ve sorumluların ortaya konulmasını sağlayacağı korkusundan kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Çünkü sağlıkta dönüşüm projesinin en önemli başarısı(!) hekimleri, sağlık çalışanlarını, sağlıkta yarattığı sorunların sorumlusu olarak yurttaşların önüne hedef tahtası olarak koyabilmesi olmuştur. Her türlü altyapı, personel eksikliği, sağlık kurumlarının öncelikli olarak kar etmesi gereken işletmeler şeklinde yönetilmesi, her aşamada yurttaşın cebine resmi olarak el atılması, sağlık hizmetinin basamaklandırılmaksızın ve sevk sistemi olmaksızın yürütülmesi, yurttaşların, kuyruklarda ömür tüketmesi, gibi sorunlar, dönüp dolaşıp, bu koşullarda, zaman zaman 36 saat kesintisiz bir şekilde, özveriyle hizmet vermeye çabalayan hekimleri ve sağlık çalışanlarını, yurttaşların karşısında, bütün bu sorunların sorumlusu olarak görebilmelerine yol açmaktadır. Dr.Ersin Arslan iki yıl önce yine bir 17 Nisan günü katledilmiştir. Bugün onu anıyoruz. Onu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Dr.Ersin Arslan, hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddete karşı verilen mücadelenin simgesi olmuştur. Bugün, burada meslektaşımızı, adliye önünde, dokuz eylül üniversitesi tıp fakültesi çalışanı hekimlerin saldırıya uğramalarına ilişkin açılan davada dayanışma için bir araya gelerek anıyoruz. Bu dava hekimlere ve sağlıkçılara yönelik şiddetin, hala önemli bir sorun olarak devam ettiğinin en önemli göstergesidir. Meslektaşlarımızın haklarını takip etmekte olan tabip odamız, sağlık ortamında en önemli sorun olarak gördüğü, hekimlere yönelik şiddet konusunda, bugüne kadar olduğu gibi, her zaman, bütün gücüyle meslektaşlarımızın yanında yer almaya devam edecektir. TBMM'nin tozlu raflarında bekleyen sağlıkta şiddete ilişkin araştırma raporu derhal TBMM gündemine alınarak, raporun önerdiği yasal önlemler alınmalıdır. Yetkililerin hekimleri, sağlık çalışanlarını sürekli hedef gösteren demeçlerine son verilmelidir. Şiddet ortamı için en önemli çözüm ise yurttaşlara nitelikli bir sağlık hizmeti verilebilmesi için, öncelikle hekimlerin, sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarının düzeltilmesi olacaktır."

İZMİRLİ TABİPLER DR.ERSİN ARSLAN'I UNUTMADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.