İzmit Belediyesi Örnek Oldu

İzmit Belediyesi Örnek Oldu
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bisiklet ulaşımını kent yaşamına yerleştirmek amacıyla başlattığı projeye ve yurt genelindeki benzer projeler Sağlık Bakanlığı’nca ödüllendirilecek.

- İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bisiklet ulaşımını kent yaşamına yerleştirmek amacıyla başlattığı projeye ve yurt genelindeki benzer projeler Sağlık Bakanlığı’nca ödüllendirilecek.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yaklaşık 5 yıl önce gündeme getirdiği “İzmit’i seviyorum bisiklete biniyorum” sloganıyla şekillenen bisiklet projesi kapsamında kentte Plajyolu’ndan Alikahya’ya kadar yaklaşık 22 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapıldı.

Proje kapsamında İzmit’te 3 yıl içinde 15 bine yakın öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıldığı, 20 binden fazla öğrenciye de bisiklet eğitimi verildiğini söyleyen İzmit Belediyesi yetkililer, “Sağlık Bakanlığı, bisiklet yollarının yapımını teşvik etme kararı aldı. Gelecek yıldan itibaren belediyelere yapılacak her metre bisiklet yolu için bir bisiklet verilecek. 1 kilometre bisiklet yolu yapan belediye, Sağlık Bakanlığı’ndan bin bisiklet kazanacak. İzmit Belediyesi olarak yıllar önce bisikletin önemini gündeme getirip çalışmalar başlatmıştık. Yaptığımız çalışmaların örnek alınması bizleri gururlandırıyor” dediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.