İzsiad Çarşamba Toplantıları

İzsiad Çarşamba Toplantıları
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) geleneksel ''Çarşamba Toplantıları'' nın bu ayki konuğu Eczacıbaşı CEO'su Dr. Erdal Karamercan oldu. Karamercan ,İZSİAD üyeleri ve konuklara ''Duygusal Zeka ve Liderlik''i anlattı. İnteraktif bir sunum ger

- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) geleneksel ''Çarşamba Toplantıları'' nın bu ayki konuğu Eczacıbaşı CEO'su Dr. Erdal Karamercan oldu. Karamercan ,İZSİAD üyeleri ve konuklara ''Duygusal Zeka ve Liderlik''i anlattı. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Karamercan, ''Yapılan araştırmaların sonucunda hayatta IQ'nuzun başarıdaki payı yüzde 20, duygusal zeka EQ'nun ise yüzde 80'dir. Ayrıca IQ kalıtımsaldır ve çok az geliştirebilirsiniz, EQ'nuzu ise ömür boyu'' dedi.

Tarihi Havagazı'ndaki toplantının açılış konuşmasında üyelere çalışmalarla ilgili bilgiler veren İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, ''Öncelikle konuğumuz Dr. Erdal Karamercan'a bize ayırdığı değerli vakit için teşekkür ediyorum. İZSİAD olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 12 Ekim'de Kadın Komisyonu'muzun Buca Gölet'te kahvaltısı var. 16-17-18 Ekim'de ise Türkiye'de bir işveren kuruluşunun ilk kez düzenleyeceği İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız. 26 Ekim'de yine burada Havagazı'nda Cumhuriyet Balomuzu gerçekleştireceğiz. Bu arada Sosyal Sorumluluk projemiz olan ''Bağımlılık'' kampanyası beklediğimizde çok daha büyük etki yaptı. Ve büyüyerek devam ediyor. Buna katkı yapan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Ardından söz alan Dr. Erdal Karamercan, zekayla-başarı arasındaki ilişkiyi anlattı. Herkesin bildiğinin tersine insanın matematiksel zekası IQ'nun hayatta başarılı olmayı sağlamadığını söyledi. Gelmiş -geçmiş dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen Albert Einstein'in yaşamı boyunca hiç mutlu olmadığını ve genö yaşta öldüğünü belirten Karamercan, ''İşte dünyanın en zeki insanının durumu. Çünkü son yapılan araştırmalar sizi okulda, satrançta, zirveye taşıyan IQ'nun başarıdaki payı sadece yüzde 20'dir. Oysa sizin insanlarla, çevrenizle ilişkileriniz belirleyen duygusal zekanız EQ'nun yüzde 80'dir. Yani hayatta başarılı olmanın yolu ''Duygusal Zeka'' dan geçer'' dedi.

Duygusal Zeka'nın liderlikte de büyük rolü olduğunu söyleyen Dr. Karamercan, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Lider, çevreyi, toplumu, anlayan bilen ve içinde değişim arzusu taşıyan insandır. Yenilikçidir, problemleri çözer, içinden gelen toplumda değişim yaratır. Lider adildir. Yönetici, patron, başkan, önder gerçek lider olmayabilir. Ya da Hormonlu Lider'dir. Bunda ki fark başarıdır. Yani lider mutlaka başında olduğu şirketi, aileyi, toplumu başarıyı götürmelidir. Birçok örnek verebiliriz ama en çarpıcı olanlardan Hitler, Führer yani Türkçe'si Önder. Evet, Hitler Önder olabilir ama lider değildir çünkü hem kendi toplumunu hem de dünyayı felakete sürüklemiştir. Şimdi düşünüyorsunuz bunlar lider değilse peki lider kim? Lider Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun liderliğinde kurulan Cumhuriyet hala yaşıyor. Bizler onun devrimleri sayesinde bugün medeniyetle barışık yaşıyoruz.''

Toplantının bitiminde İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Dr. Erdal Karamercan'a teşekkür plaketi verdi.

İZSİAD ÇARŞAMBA TOPLANTILARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.