Kadak Ağaçlandırma Şenliğinde Buluştu

Kadak Ağaçlandırma Şenliğinde Buluştu
Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) 4. Geleneksel Ağaçlandırma Şenliği, Ahir Dağı'nda bulunan KADAK Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirildi.

- Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) 4. Geleneksel Ağaçlandırma Şenliği, Ahir Dağı'nda bulunan KADAK Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirildi.

Çok sayıda dernek üyesi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen KADAK Ağaçlandırma Şenliği'nde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Ahir Dağı Kandıl mevkiinde bulunan hatıra ormanına, bölgede bulunan akçam ormanının dışında rakıma uygun mavi selvi ağaçları dikilerek farklı bir orman görünüm kazanması sağlandı.

Şenlikle ilgili açıklama yapan KADAK Genel Sekreteri Muhammet Kılıçsallayan şunları söyledi:

"Bugün ağaçlandırma şenliğimizin dördüncüsünü yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Küçük öğrencilerimiz ve üyelerimizle güzel bir şenlik gerçekleştirdik. Derneğimize ait olan bu bölgede 400 adet mavi selvi ağacımız var. Mevcut çam ormanının yanı sıra bölgenin farklı bir görünüm kazanması için mavi selvi ormanı yaptık. Bölgede yeni ağaçlandırmanın yanı sıra rutin olarak ağaçlarımızın bakımlarını da gerçekleştiriyoruz. Ağaçlarımız normalden daha büyük. Bunları kendi imkanlarımızla satın alıyoruz. Etkinliğimize ağaç bağışlayıp katkı sağlayan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin bağışladıkları 88 ağaca isimlerini vererek kendilerinin dikmesini sağladık bu da oldukça mutluluk verici."

Ağaçlandırma çalışmalarına katılan Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Harun Doğan, kendi adına ağaç dikerek, “Peygamber Efendimiz kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki ağacı dikin demiştir. Bu düsturla benimde adıma bir ağaç dikmek nasip oldu. Bu duyarlı davranışlarından dolayı KADAK yönetimini kutluyorum" dedi.

Etkinlik çevre temizliği yapılarak son buldu.

KADAK AĞAÇLANDIRMA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.