Kadıköy’de Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı

Kadıköy’de Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yılı Kadıköy’de düzenlenen gece ile kutlandı.

- Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yılı Kadıköy’de düzenlenen gece ile kutlandı.

İstanbul Gaziantepliler Derneği, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yılı vesilesi akşam yemeği verdi. İstanbul Caddebostan Büyük Kulüpte verilen yemeğe, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantepliler Derneği Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, Yazar Ahmet Ümit, Ali Ülker ve çok sayıda Antepli katıldı. Yöresel folklor ekiplerinin halk oyunlarını sergilediği gecede Gaziantep’in Düşman işgalinden kurtuluş sahnesi de canlandırıldı.

İstanbul’daki Gazianteplilere memleketlerini hatırlatmak isteklerini ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Amacımız hiç Gaziantep’e gitmeyenlere Gaziantep’i tanıtmak, yemeklerini tanıtmak. Gazianteplileri bir araya getirmek. Örf ve adetlerinden bahsetmek. Gaziantep’in bir nevi elçisi gibi İstanbul’da çalışıp hem Gazianteplilere hem de Gaziantepli olmayanlara amacımız Gaziantep’i tanıtmak, örf ve adetlerini göstermek” dedi.

Geceye katılan yazar Ahmet Ümit ise, “Kurtuluş savaşında Tüm şehirlerimiz gibi Gaziantep’te önemli bir misyon yüklenmişti. 11 ay boyunca işgal altında kaldı. Fransız kuvvetlerine direndi. Bu hem Gaziantep insanın düşmana boyun eğmemesi adına önemliydi. Aynı zamanda da düşman kuvvetlerini orada tutarak genel olarak ülkedeki milli mücadeleye katkıda bulunmuştu. Her 25 Aralık’ta bu bağımsızlık ve direniş gününü kutlarız” dedi.

Gecenin sonunda İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Özkan, Antepli yazar Ahmet Ümit’e bir plaket verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.