Kadıköy’de Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Kadıköy’de Kadın Cinayetleri Protesto Edildi
Kadıköy’de, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tarafından, kadın cinayetlerine karşı bir protesto yürüyüşü düzenlendi.Kadıköy’de, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tarafından bir prot...

Kadıköy’de, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tarafından, kadın cinayetlerine karşı bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Kadıköy’de, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu tarafından bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Eyleme katılan yaklaşık 100 kişi Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplandı. Sloganlar ve pankartlar eşliğinde Bahariye Caddesi’nden geçen grup, İskele Meydan’a yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında "Susmuyoruz, yılmıyoruz, dayanışmayla hayatlarımızı savunuyoruz. 2015’in ilk 6 ayında, erkekler tarafından öldürülen kadınların 141’inin haberi medyaya yansıdı. Her gün öldürülen, tacize, tecavüze maruz kalan kadınların haberlerini alıyoruz. Daha geçtiğimiz günlerde, bir genç kadın kaçırıldı, bir kadın tecavüz edilerek öldürüldü, bir kadın boşanmak istediği için dövülerek hastanelik edildi, bir kadın, bir kadın, bir kadın daha. Cansu’nun katili, Özgecan’ın öldürülmesi protesto eylemine gidiyor. Karısı Remziye’yi öldüren Celal Eripek, mahkemedeki savunmasında ’ben her zamanki gibi dövmüştüm’ diyor. Mahkeme heyeti de bunu anlayışla karşılıyor, katile indirim verip, tahliye ediyor" denildi.

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.