Kadın Dayanışması Kadına Şiddete Karşı Yürüdü

Kadın Dayanışması Kadına Şiddete Karşı Yürüdü
Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kocaeli’de bir yürüyüş düzenledi.

- Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kocaeli’de bir yürüyüş düzenledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kocaeli Kadın Platformu üyeleri bir yürüyüş düzenledi. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenen yürüyüş Merkez Bankası önünden başlayarak Cumhuriyet Parkı’na kadar sürdü. Sloganlar ve ellerindeki dövizler eşliğinde yürüyen kadınlar, kadına şiddete karşı birlik mesajı verdi. Cumhuriyet Parkı’nda grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, “Erkek şiddeti savaş olsa da olmasa da kadınları hedef alıyor. Kadın katliamları, tecavüz, taciz, nefret cinayetleri, neoliberal politikalar nedeniyle artan iş cinayetleri hız kesmeden sürüyor” şeklinde konuştu. Kalabalık kadın grubu basın açıklamasının ardından alanda bir süre halay çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KADIN DAYANIŞMASI KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.