Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Onikişubat Belediyesi ve Kosgeb işbirliğiyle düzenlenen “kadın Girişimcilik Kursunu” başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Onikişubat Belediyesi ve Kosgeb işbirliğiyle düzenlenen “kadın Girişimcilik Kursunu” başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Onikişubat Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Sadece kadınları kapsayan ve ilki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Girişimcilik” Kursunun ikincisi Onikişubat Belediyesi ve Kosgeb işbirliğiyle tamamlandı.

Kursa katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 kursiyer, bugün düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, böylesine anlamlı bir çalışmaya imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

1-20160505160256.jpg

Kadınların kent ve ülke ekonomisine katkı sunmak için bu tür sorumluluklar almasının kendileri için gurur vesilesi olduğunu kaydeden Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak bu tür projelere katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi. Onikişubat Belediyesi’nin inşa ettiği yeni Bilgi ve Kültür Evlerinde bu tür eğitimlerin artık daha sık şekilde verilebileceğini vurgulayan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Gerçekten bizim ülkemizin kadınları her alanda çok başarılı. Açıkçası bu başarıları ortaya çıkartmakta bizim bazı eksikliklerimiz var. Yeni bir belediyeyiz ve fiziki alan yetersizliklerimiz var. İşte o eksiklikleri telafi etmek için bu fiziki alanları oluşturuyoruz. Yakın bir zamanda il merkezinde yaptığımız 2 Bilgi ve Kültür evimiz kısa bir süre sonra tamamlanacak. Onların inşaatı bittikten sonra özellikle kadınlarımız için bu kabil çalışmaları daha da sıklaştıracağız. Oralarda kadınlarımızın girişimcilik kabiliyetlerini geliştirmeyi temin bakımından daha da çok çalışacağız. İnşallah bu tür çalışmalarla girişimcilik alanlarındaki yeteneklerinizi ortaya çıkartacağız.”

Konuşmaların ardından Başkan Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Yoğurt ve Havva Ece Saygaz tarafından kadın girişimcilerin sertifikaları takdim edildi.

2-20160505160256.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.