Kadına Şiddetle Mücadelede Stk’ların Rolü

Kadına Şiddetle Mücadelede Stk’ların Rolü
Kadına yönelik şiddetle mücadele projesinde, dört proje ilinden biri olan Düzce’de düzenlenen konferansla kadına şiddet her boyutu ile ele alındı. Kurum ve STK temsilcilerine proje anlatıldı, şiddeti önlemek için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

- Kadına yönelik şiddetle mücadele projesinde, dört proje ilinden biri olan Düzce’de düzenlenen konferansla kadına şiddet her boyutu ile ele alındı. Kurum ve STK temsilcilerine proje anlatıldı, şiddeti önlemek için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olan kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koruma ve destek projesi, Başkent Üniversitesi Kadın Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma Uygulama Merkezi ile Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi işbirliği ile Düzce’nin de içinde bulunduğu 4 ilde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda faaliyet gösteren ulusal ve yerel sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülüyor.

Proje kapsamında bugün Nilüfer Kadın Kooperatifi tarafından kadına şiddetle mücadele konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Ankara Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akın, katılırken resmi kurum temsilcilerinin yanı sıra STK’lardan kadın temsilciler de hazır bulundu.

Nilüfer Kadın Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli, konferans öncesi yaptığı konuşmada kadının yetmediği yerde yettiren, yokluklara göğüs geren kadının hep ezilen taraf olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ayşe Akın ise yaptığı konuşmada, kadına şiddetin bazı bölgelerle sınırlı kalmadığını söyleyerek Türkiye’nin her yöresinde bir şiddet yaygınlığı olduğunu vurguladı.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE STK’LARIN ROLÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.