Kadına Yönelik Şiddete Karşı 'Uluslararası Mücadele Günü'

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü', IŞİD'in Kobani’de süren şiddetini protesto etmek ve 25 Kasım'da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gitmek için Batmanlı kadın ve STK temsilcilerine çağrı

- Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü', IŞİD'in Kobani’de süren şiddetini protesto etmek ve 25 Kasım'da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gitmek için Batmanlı kadın ve STK temsilcilerine çağrıda bulundu.

BDP il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, DBP Eşbaşkanı Ayşe Ağılgat ve DÖKH kadın üyeleri katıldı. DÖKH adına basın açıklamasını, Gurbet Nas okudu. Nas, tüm sivil toplum örgütleri ve sorumlu kurumlar olarak, Kobani direnişi etrafında kenetlenmek, güç vermek ve direnişe katılmak için hiç zaman kaybetmeden seferberlik ruhuyla Suriye halkının yanında olduklarını söyledi. 66 günden beri devam eden Kobani direnişinin, tüm ezilen halklara örnek teşkil ettiğini ifade eden Gurbet Nas, savaşçılarını yalnız bırakmadıklarını göstermek için, 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tüm Batmanlı kadınlar ve STK temsilcilerine Kobani’de yaşanan IŞİD şiddetine dur demek için Suruç'a gitme çağrısında bulundu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI 'ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ'

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.