Kadınlar Eylem Yaptı, Erkekler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi

Kadınlar Eylem Yaptı, Erkekler Hatıra Fotoğrafı Çektirdi
Bodrum Belediye meydanında toplanan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) üyesi bir gurup kadın, giydikleri kefenlerle kadına şiddet konusunda eylem yaptı. Yaklaşık 50 kadının katıldığı eylemde Bodrum’da öldürülen kadınların isimleri ve kimlerin öldürdüğü

- Bodrum Belediye meydanında toplanan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) üyesi bir gurup kadın, giydikleri kefenlerle kadına şiddet konusunda eylem yaptı. Yaklaşık 50 kadının katıldığı eylemde Bodrum’da öldürülen kadınların isimleri ve kimlerin öldürdüğü yazılı boyunlara asılı dövizler ise dikkat çekti.

Belediye meydanında toplanan kadın guruba İstanbul’dan gelen bazı vatandaşlar da destek verdi. Yoldan geçen erkekler ise eylemi dikkatle izledikten sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Dövizlerin fotoğraflarını çeken erkeklerin beyaz çarşaflarla oturan bayanların önüne geçerek hatıra fotoğrafı çektirmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Bazı erkekler ise kadınların yazdığı pankartları dikkatlice okumayı ihmal etmedi.

Eylem sırasında kısa bir konuşma yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Erozan, boyunlarında asılı olan pankartlarda Bodrum’da öldürülen kadınların isimleri ve öldüren erkeklerin isimlerinin yazılı olduğunu belirterek “Kadınlar aile içinde tanımlanıyor. Tanımlandıkları aile içinden de ne yapıp, ne yapmayacakları tayin ediliyor. Bunun iktidarla, muhalefetle tüm kurumlarla yapıyorlar. Erkekler kendi içinde bir dayanışma gösteriyor. Biz var olan kazanımlarımızı kadın mücadelesi tarihimizden alıyoruz. Bu kazanımlarımızı hiçbir şekilde, hiçbir yerde, hiçbir erkeğe ya da onun partilerine, kurumlarına, yönetmeliklerine emanet etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Burada görülen yazılar, hem iktidar, hem muhalefet partilerin sözleri ile dolu. Kadına karşı neler söylemişler, kadınların ne olmasını istemişler ve üzerlerimizde ise Bodrum’da öldürülen kadınların, öldürdüğü adamları teşhir ediyoruz. Giydiğimiz beyaz çarşaflar ise bu kadınlar için. Öldürülen kadınların katillerinin kimisi bulunamadı, kimisi cezaevinde. Ama biz biliyoruz ki kadın hareketleri bu cinayetlere müdahil olduğu müddetçe erkekler cezalandırılıyor. Yoksa maalesef bu erkeklerin gerekli cezaları almadığını ve bizim dayanışmamızın çok değerli olduğunu görüyoruz” dedi.

Kadınların kefenli eylemi sloganlar atıldıktan sonra son buldu.

KADINLAR EYLEM YAPTI, ERKEKLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.