Kadınlar Pazarı’nda Gıda Güvenliği Denetimi

Kadınlar Pazarı’nda Gıda Güvenliği Denetimi
Konya Kadınlar Pazarı (Melike Hatun Çarşısı), gıda güvenliği denetiminden geçirildi.

- Konya Kadınlar Pazarı (Melike Hatun Çarşısı), gıda güvenliği denetiminden geçirildi.

Kadınlar Pazarı, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, merkez Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altuntaş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar tarafından gıda güvenliği denetiminden geçirildi. Sabah saatlerinde yapılan denetimde gıda güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için gerekenlerin yapılması konusunda esnaflara uyarılarda bulunuldu.

Denetim esnasında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, “Melike Hatun Çarşısı, diğer adıyla Kadınlar Pazarı ile ilgili aslında bugüne kadar uzun zamandan beri sürekli eleştirilen gıda, hijyenle, gıda maddelerinin satışı, tüketimi ile ilgili güya sağlıksız koşullarla ilgili ciddi eleştiriler aldığımız bir nokta. Konya açısından sürekli bizim en çok önümüze sorun olarak gelen gıda anlamında burasıydı. Buraya yönelik merhale merhale, adım adım neler yaptığımızı ve nereye geldiğimizi, bundan sonra da nereye doğru gitmesi gerektiği konusunda kamuoyunu bilgilendirme amacıyla hem ziyaret hem de denetim yapalım dedik” dedi.

“AMACIMIZ KADINLAR PAZARI’NIN YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLMASI”

Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş ise, pazardaki çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Birçok kuruluşlarla işbirliği yapıldı. Eğitimler yapıldı. Buranın fiziki düzenlemesinin daha iyi olması için çalışmalar devam ediyor. Valiliğimiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, bu alanda çalışan vatandaşlarımızın sağlıklı ürün sunmaları konusunda eğitim çalışmalarını yaptılar. Ufak tefek eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Amacımız en iyi şekilde ürün sunulmasının sağlanması, bu güzel pazarın Konya’nın yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda çalışmalar yapılmasıdır” diye konuştu.

KADINLAR PAZARI’NDA GIDA GÜVENLİĞİ DENETİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.