Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü
Kadıköy’de toplanan yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Davullarla yürüyüş yapan kadınların eylemine Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu klasik otomobiller de eşlik etti. Kadı...

Kadıköy’de toplanan yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Davullarla yürüyüş yapan kadınların eylemine Özgecan Aslan’ın fotoğraflarının bulunduğu klasik otomobiller de eşlik etti.

Kadıköy Bahariye Caddesi üzerinde toplanan kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Ellerinde pankartlarla ve davullarla yürüyüş yapan kadınlar, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan ve onun gibi şiddet gören diğer kadınların resimlerini taşıyarak yürüyüş yaptı. CHP Milletvekili Nur Serter’in de katıldığı yürüyüş, Kadıköy meydanına kadar sürdü. Meydanda bir araya gelen kadınlar, ellerinde büyük Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile slogan atmaya devam etti. Eylemde üzerilerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu klasik otomobiller de eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, kadına karşı şiddeti kınayarak, şiddetin son bulmasını istedi. CHP Milletvekili Nur Serter de son yıllarda kadına yapılan şiddetin arttığını belirterek, bu şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.