Kadınlar Yürüyüşte Yüzlerini Kapatan Gençlere Müdahale Etti

Kadınlar Yürüyüşte Yüzlerini Kapatan Gençlere Müdahale Etti
Batman'da HDP ve DBP tarafından düzenlenen yürüyüşte alışılmışın dışında görüntüler yaşandı. Yürüyüşe katılan kadınlar ellerinde sopalarla yüzünü kapatan gençlerin önünü keserek yüzlerini açıp müdahale etti. Erkekler ise gençlerin polise taş atmaması için

- Batman'da HDP ve DBP tarafından düzenlenen yürüyüşte alışılmışın dışında görüntüler yaşandı. Yürüyüşe katılan kadınlar ellerinde sopalarla yüzünü kapatan gençlerin önünü keserek yüzlerini açıp müdahale etti. Erkekler ise gençlerin polise taş atmaması için güvenlik koridoru oluşturdu.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye’nin Kobani kentine yönelik saldırılarını protesto etmek için HDP ve DBP üyeleri yürüyüş düzenledi. HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile çok sayıda partilinin katıldığı bir grup, belediye önünden Sanat Sokağına kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında ve basın açıklaması yapıldığı sırada yüzlerini kapatan gençlere parti üyesi kadınlar müdahale etti. Ellerinde sopalarla gençlerin polise taş atmasını önleyen kadınlar bir taraftan da yüzünü kapatan gençlere müdahale ederek maskelerini indirdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş için BDP'li bir grup erkek de polis ile basın açıklamasının yapıldığı alana güvenlik koridoru oluşturdu. Kimi erkekler de trafiğin akışını sağlamak için adeta trafik polis gibi görev yaptılar. Yapılan basın açıklaması sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı.

KADINLAR YÜRÜYÜŞTE YÜZLERİNİ KAPATAN GENÇLERE MÜDAHALE ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.