KADINLARA YÖNELİK CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DÜZENLENDİ

KADINLARA YÖNELİK CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DÜZENLENDİ
24 bayan kursiyerlerimize Ceviz yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, TZOB, İŞKUR ve MEB arasındaki protokol gereği, Çağlayancerit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve Çağlayancerit Ziraat odası başkanlığı ile beraber 24 bayan kursiyerlerimize Ceviz yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Kurs kapsamında bayan kursiyerlere Ceviz Bahçesi tesisi, Gübreleme, Hastalık ve zararlıları ile mücadele, ceviz yetiştiriciliği konularında gerekli teorik bilgiler verilerek, toprak analizi için toprak numunesi alımı, Ceviz Fidanı dikim derinliği, Ceviz bahçelerindeki hastalık ve zararlıları yerinde inceleyerek kursiyerlere mücadele yöntemleri, Cevizde kullanılan kimyasal ürünler ve cevizde uygulanması gereken mekanik, fiziksel ve biyoteknik mücadele yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Konu ile açıklama yapan Çağlayancerit Kaymakamı Oğuz Cem Murat;  Ceviz ilçemiz ve ilçe ekonomimiz açısından önemli bir ürün,  bayan çiftçilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçli üretim yapılmasının sağlanması noktasında oldukça önemli bir kurs emeği geçenlere teşekkür ederek Hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kıraç;  Bayanlar tarım iş gücünde en büyük emeği onlar sarf ediyor ev işleri tarım işleri tüm işlerde bayanlarımız var ve her şeyi hak ediyorlar bizde bayanlarımızın talepleri doğrultursunda bu tür kurslarımızı düzenlemeye devam edeceğiz emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Çağlayancerit bayan çiftçilerinden Gülnaz Şişman; kurstan önce alışıla gelmiş bilgiler ve yöntemlerle yetiştiricilik yaptıklarını belirten Şişman, kurs ile ceviz yetiştiriciliği ve ceviz hastalık ve zararlıları ile mücadele, biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemleri gibi birçok konuda bilgilendirildiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

kadinlara-yonelik-ceviz-yetistiriciligi-kursu-(4).jpgkadinlara-yonelik-ceviz-yetistiriciligi-kursu-(8).jpgkadinlara-yonelik-ceviz-yetistiriciligi-kursu-(10).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.