Kadınlarda Göğüs Küçültme Ameliyatları

Kadınlarda Göğüs Küçültme Ameliyatları
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınlarda büyük göğüslerden kurtulmada en sağlıklı yöntemin göğüs küçültme ameliyatı olduğunu söyledi.Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınların göğüs küçültme am...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınlarda büyük göğüslerden kurtulmada en sağlıklı yöntemin göğüs küçültme ameliyatı olduğunu söyledi.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınların göğüs küçültme ameliyatı olma nedenleri konusunda yaptığı açıklamada, “Kadınların bazıları doğuştan büyük ölçülerde göğüslere sahip olurlar. Ya da bazı zamanlarda çocuk doğurduktan sonra emzirme döneminin ardından göğüsleri çok büyüyebilir. Büyük ölçülerdeki bu göğüsler kadınlar için kabus haline dönüşebilir. Göğüslerin aşırı büyük ve ağır olması omurgaya fazladan bir yük oluşturduğu için ciddi sırt, boyun ve omuz ağrıları ortaya çıkarabilir. Ayrıca kadınların normal duruşlarının bozulmasına, hatta kamburlaşmaya, fiziksel aktivitelerini engellemeye, kullandıkları sutyenlerin askılarının omuz üzerinde derin izler ve çukurlar oluşturmasına, göğsün altında ten ile temas eden bölgede aşırı terleme nedeniyle pişik ya da mantar oluşmasına neden olabilir. Büyük göğüsler nedeniyle hareketleriniz kısıtlanırken aynı zamanda elbise bulmakta oldukça zor olacaktır. Bu durum kadını sadece fiziki olarak değil, zihinsel olarak da büyük ölçüde etkiler. Kadınlar, bu durumdan kurtulmak için de en etkili yöntemleri denemek isterler” dedi.

"EN SAĞLIKLI YÖNTEM GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI"

Büyük göğüslerden kurtulmada en sağlıklı yöntemin ‘göğüs küçültme ameliyatı’ olduğunu belirten Dr. Nazmi Bayçın, “Giysi bulamamak, çekilen acılar, oluşan pişik ve mantar gibi rahatsızlıklar, hareketlerinin kısıtlanması kadın için aynı zamanda ruhsal bir baskı ve stres kaynağı oluşturacaktır. Bu gibi nedenlerden dolayı kadınlar büyük ve ağır olan göğüslerinin oluşturduğu olumsuzluklardan kurtulmak için çareler ararlar. Bu konudaki tek kesin çözüm yolu ise göğüs küçültme ameliyatıdır. Doğru planlanan ve uygulanabilir beklentiler ile gerçekleştirilen operasyonlardan sonra kadınlar gerçekten çok mutlu olurlar” diye konuştu.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATINI KİMLER OLABİLİR?

Uzun yıllardır göğüs küçültme ameliyatları gerçekleştiren Dr. Nazmi Bayçın, kimlerin göğüs küçültme operasyonu olabileceği konusunda ise, “Meme gelişimi tamamlanmış ve göğüslerinin büyüklüğü nedeniyle şikayetleri olan, sağlığı yerinde herkes için meme küçültme operasyonu uygundur. Eğer, fiziksel olarak ameliyat olabilecek kadar sağlıklı bir yapıya sahipseniz, bebeğinizi emzirmiyorsanız, göğüslerinizin büyüklüğü sizi fiziksel ya da zihinsel olarak rahatsız ediyorsa, göğüslerinizin büyüklüğü nedeniyle giyebilecek kıyafet bulmakta zorlanıyorsanız, göğüsleriniz çeşitli fiziksel aktiviteleri yapmanıza engel oluyorsa, sütyenlerinizin askıları ağırlıktan dolayı omzunuzda izler ve çukurlar oluşturuyorsa, göğüslerinizin altında kalan cilt dokusunda tahriş ve mantar meydana geliyorsa, göğüsleriniz aşağı doğru sallanmaya başlamışsa, göğüs bölgenizdeki derinizde bir genişleme oluştuysa, herhangi bir destek uygulanmadığı zamanlarda meme uçlarınız göğüs çizgisinin altında kalıyorsa göğüs küçültme ameliyatı olabilirsiniz. Ameliyat sonrasında bir miktar süt kaybı yaşayabileceğinizi ve az da olsa bir ameliyat izinin kalacağını bilerek bu kararı almalısınız” dedi.

GÖĞÜS BÜYÜKLÜĞÜ BEDEN ÖLÇÜLERİNE UYGUN OLMALI

Dr. Bayçın, “Göğüs küçültme ameliyatları sırasında amaçlanan ana nokta vücut ölçülerine uygun büyüklükte doğal görünümlü ve simetrik göğüsler ortaya çıkarmaktır. Dünya genelindeki standartları baz alacak olursak B cup ve B-C cup arası göğüs büyüklükleri normal olarak sınıflandırabiliriz. ‘Cup’ göğüs büyüklüğünü ifade eder ve sutyen ölçüsü ile karıştırmamak gerekir. İnsanlar istedikleri göğüs büyüklüğünü sutyen ölçüleri ifade ederler. Ancak bu aslında göreceli bir ölçü tarif etmektir. Çünkü sütyen bedeni ölçüsü göğüs hizasındaki sırt çevresi ölçüsüdür. Bu ölçü ise insanın sırt bölgesi genişledikçe artar. Bu nedenle de göğüs ölçünüzü doğru ifade etmez. Beden ölçüleri her insan için farklı olabilir. Normal bir vücuda sahip bir insanda B cup göğüs normal dururken, iri bir vücuda sahip başka bir insanda C cup çok daha normal duracaktır. Bu nedenle göğüs ölçülerine karar verirken vücut ölçülerinize göre karar verilmesi gerekir” diye konuştu.

AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME DÖNEMİ NE KADARDIR VE NASIL GEÇER?

Dr. Nazmi Bayçın, ameliyat sonrası iyileşme dönemi hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Ameliyattan sonra evde sürekli yatmak zorunda olan bir hasta olmayacaksınız. Evinizin içinde ağır bir şeyler kaldırmamak ve kendinizi zorlamamak kaydıyla kendi işlerinizi görebilirsiniz. Rahatsız olacağınız seviyede ağrılarınız da olmayacak. Ameliyat nedeniyle oluşabilecek küçük ağrılarınız olabilir ki bunlar da ağrı kesiciler ile kolaylıkla geçer. Ağırlıklı olarak ağrı kesici bile kullanmayabilirsiniz. Bununla birlikte ameliyattan sonraki 7 gün boyunca aksatmadan antibiyotik kullanılması gerekir. Kullanılan antibiyotik yaraların mikrop kapıp iltihaplanmasını önler. Bu nedenle düzenli olarak kullanılması önemlidir. Ameliyat nedeniyle yer yer şişlikler oluşabilir. Bunlar da bir hafta içerisinde kaybolur. Birkaç gün sonra dışarı çıkıp gezebilirsiniz. Hatta kendi işinizi yapıyorsanız ağır işler yapmamak üzere çalışmaya bile başlayabilirsiniz. Ameliyattan 7 gün sonra ise kontrolünüz yapılır. Yaraların mevcut durumu ve bir problem olup olmadığı kontrol edilir. Ameliyattan sonra göğüslerinize baktığınızda her ikisi de dik birer koni gibi görünürler. Bunlar zaman içerisinde kendi ağırlıklarının etkisi ile bir miktar aşağıya doğru kayarak yerlerine oturacaktır. Tabii bu süreçte biraz sabırlı olmak gerekir. Göğüslerin biraz aşağıya doğru kayması ve gerçek şeklini alması 6 ay kadar sürecektir. Bu da vücudun işleyişi içindeki doğal bir süreçtir. Yara izleriniz de bu süreçte iyileşecektir. Bazı insanlarda genetik yapılarından dolayı nadiren bu süreç normal seyrinde olmayabilir. Bu da aylık yapılan kontroller sırasında önceden tespit edilerek gerekli pomad ve krem uygulamaları ile ortaya çıkmadan engellenebilir.”

ESTETİK CERRAHİ UZMANI OPR. DR. NAZMİ BAYÇIN, KADINLARDA BÜYÜK GÖĞÜSLERDEN KURTULMADA EN SAĞLIKLI YÖNTEMİN ‘GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI’ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.