Kadir Gecesi’nde 10 Bin Kişi Aynı Sofrada İftar Yaptı

Kadir Gecesi’nde 10 Bin Kişi Aynı Sofrada İftar Yaptı
Bin yıldan daha hayırlı gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde 10 bin Beylikdüzülü vatandaşlar aynı sofrada iftar heyecanını yaşadı. Duaların edilip, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftarda Gazze’deki Müslüman’lar unutulmadı.

- Bin yıldan daha hayırlı gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde 10 bin Beylikdüzülü vatandaşlar aynı sofrada iftar heyecanını yaşadı. Duaların edilip, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftarda Gazze’deki Müslüman’lar unutulmadı.

Beylikdüzü Belediyesi, mübarek gün ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde 10 bin kişilik iftar yemeği düzenledi. Adnan Kahveci Mahallesi’nde yer alan Çarşamba Pazarı alanında gerçekleştirilen iftara vatandaşların yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da katıldı. Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı İlçe Müftüsü Süleyman Küçük’ün duası ile devam ederken Gazze’de yaşanan acı olaylarda fotoğraf kareleriyle sinevizyon gösterisinde yansıtılmaya çalışıldı. Duaların edilip birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftarda vatandaşlar bu gecede Gazze halkı için dua edeceklerini belirtti.

İftara 10 bin vatandaşın katıldığını hatırlatan Başkan Ekrem İmamoğlu, Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı Beylikdüzü’nde sokak iftarları yapmadıklarını, bu yüzden de ilk defa toplu olarak bu sayıda bir iftarın düzenlendiğini söyledi. Kamu kaynaklarını vatandaşların adına en doğru şekilde harcayarak hareket ettiklerini dile getiren Başkan İmamoğlu, “Hem Soma’da hem de Bosna’da yardım projeleri yönettik ve dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanların yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi. Müslüman aleminin Kadir Gecesi’ni kutlayan Başkan Ekrem İmamoğlu, Ortadoğu’da yaşanan zulümlerin bitmesi temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi’nde herkesle birlikte iftar yapmanın çok güzel bir haz olduğunu dile getiren bir vatandaş, Gazze’de yaşanan acı olaylardan dolayı yemek yerken orada yaşayan kişilerin aklına geldiğini ve dünyada bir an önce barışın gelmesi için dua ettiğini söyledi. Okunan ezanlarla birlikte dualar eşliğinde 10 bin vatandaş aynı anda oruçlarını açtı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.