Kadir Has Stadı Eski Günlerine Dönüyor

Kadir Has Stadı Eski Günlerine Dönüyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Mehmet Sönmez, Kadir Has Stadı’nın özellikle ceza sahası içerisinde bulunan çim deformelerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "İl...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Mehmet Sönmez, Kadir Has Stadı’nın özellikle ceza sahası içerisinde bulunan çim deformelerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "İlerleyen haftalarda daha güzel bir sahayı hazırlayacağız" dedi.

8 Mart 2009 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve birçok uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan Kadir Has Stadı’nda ligin başlaması ile beraber hummalı bir çalışma başlatıldı. Özellikle ceza sahası içerisinde bulunan çim deformelerinin giderilmesi için uzman ekipler çalışmalarını sürdürürken, özel olarak İzmir’den getirilen ve arena tipi statlar için kullanılan çimler deforme ceza sahası içine ekildi. Bu arada, ekilen çimlerin yeşillenmesi için de akşam saatlerinden itibaren güneş ışığı ünitesi ile çimlerin iyileşmesi yapılıyor.

Kadir Has Stadı düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Mehmet Sönmez, "Bildiğiniz gibi Kadir Has Stadı bundan önceki yıllarda Türkiye’nin örnek gösterilen statlarından bir tanesiydi. Geçmişteki 3 yıl içerisinde hakikaten başarılı çalışmalara imza atan görev arkadaşlarımla beraber burada ekip ruhu halinde toplandık ve örnek bir çalışmayı nasıl yapabiliriz diye toplantılar yaptık" ifadelerini kullandı.

"İKLİM ŞARTLARI NEDENİYLE İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK"

Futbolda yoğunluğun en çok ceza sahasında olduğunu vurgulayan Sönmez, "Bu alanları daha iyi ve daha güçlü kılmak adına hibrit çalışmasını gündeme getirdik. Bu çalışmada bize cesaret veren danışmanlarımızla beraber Avrupa’nın birçok bölgesinde bu çalışmanın faydalı olduğunu öğrendik. Bu girişim üzerine 1 Haziran itibari ile Kayseri Erciyesspor - Karabükspor maçının ardından kazmayı vurarak bu çalışmaya hız verdik. Bu çalışmadaki hedefimiz Türkiye’ye güzel bir saha kazandırmak ve yeni bir modeli hizmete sunmaktı. Yalnız Kayseri’nin sahip olduğu iklim şartlarından dolayı istediğimiz verimi alamadık. Bunun üzerine çalışmalarımıza ısrarla devam ettik ama yeni sezonun ilk maçından sonra bu sıkıntıyı tekrardan hissetmeye başladık. İçeride 2 maç oynayan Kayseri Erciyesspor’a ve 1 maç oynayan Kayserispor’a bize karşı gösterdikleri hoşgörüden dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR MAÇINDA GÜZEL BİR SAHA SUNMAK İSTİYORUZ"

Spor Şube Müdürü Mehmet Sönmez, milli takım arasında zemini eski haline getirmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu çim üzerinde Trabzonspor maçında arzu ettiğimiz güzel bir sahayı futbolcularımıza ve sporseverlere sunmayı arzu ediyoruz. Trabzonspor maçında ceza sahası içerisinde küçük bir renk problemi olabilir ama ilerleyen maçlarda daha iyi bir saha hazırlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bize güven veren ve maddi manevi hiç bir şeyi esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e çok teşekkür ediyoruz."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 2009 YILINDAN YAPTIRILAN KADİR HAS STADI'NIN DEFORME OLAN YERLERİ, YENİDEN ONARILIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.