Kadir Topbaş bizzat kullandı

Kadir Topbaş bizzat kullandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hem karada hem rayda gidebilen "Kararay" isimli itfaiye aracını sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hem karada hem rayda gidebilen "Kararay" isimli itfaiye aracını sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çırpıcı Kent Parkı, 2 adet yeni itfaiye binası ve 99 adet itfaiye aracının toplu hizmete alım törenini Çırpıcı Kent Parkı'nda gerçekleştirdi. Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Milletvekili Adayı Akif köse, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanına gelen Başkan Topbaş, park girişinde Osmanlı döneminde İstanbul'u yangından koruyan Tulumbacıların küçük gösterileri ile karşılandı. Törende gerçekleştirilen protokol konuşmalarını sonrası Başakşehir ve Silivri itfaiye binalarının açılışı canlı bağlantı yapılarak hizmete alındı.

Ardından Türkiye de ilk defa uygulanacak olan "Kararay" isimli hem kara da hem ray da ilerleyebilen itfaiye aracının test sürüşü de Başkan Topbaş tarafından gerçekleştirildi. "Dumansavar" isimli itfaiye aracının tanıtımı ise gül yapraklarını gökyüzüne püskürtülerek yapıldı.

"PARK VE BAHÇELER DEMOKRASİ ALANLARIDIR"

Park ve itfaiye araçlarının tanıtım programına katılarak konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Zeytinburnu Belediyesi'nin ve halkımızın ısrarla istediği bu parkı tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu dönemde Yenikapı'ya ve Maltepe'ye yaptığımız alanlar gibi insanların nefes alacağı parklar yapmak istiyoruz. Batı halkının dediği gibi park ve bahçeler demokrasi alanlarıdır. Halkın her kesiminden insan gelir ve burada oturup sohbet ederler. Bu alanlarda sohbet eden insanlar ve çocuklar geleceğe birlikte yürürler" dedi.

"BU PARTİLER BİZİ KENDİLERİYLE Mİ KARIŞTIRIYORLAR"

İstanbul'un bazı kesimlerinde meydana gelen su kesintilerini siyasete bağlayan partilere üzüldüğünü dile getiren Başkan Topbaş, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlı bazı ilçeler burası CHP'ye ait olduğu için burada suyu kesiyorlar diye konuşuyorlar. Biz Allah'tan korkarız öyle bir yanlış yapmayız. Bu partiler kendileriyle mi karıştırıyorlar bizi? Çalışmak istemezsek Adalar ilçesine neden denizin altından doğalgaz götürelim. Allah korusun, bizim tek amacımız millete hizmet etmek" diye konuştu.

"HEM RAYDA, HEM YOLDA İLERLEYEBİLEN "KARARAY'I GETİRDİK"

"Gelişmiş ülkelerde gördüğümüz teknolojilerinin en iyisini getirmeye çalışıyoruz" diyen Başkan Topbaş, "Türkiye'de ilk olan araçları bugün burada sizlerin hizmetine sunacağız. Dumansavar aracımız var. Duman altında kalan yerlerde içeriye hortum uzatacağız ve o araç sayesinde dumanları dışarıya atıp itfaiye ekiplerinin daha rahat çalışmalarını sağlayacağız. Dar sokaklara girecek Yengeç ismi verdiğimiz itfaiye araçlarını aldık. Tramvaylarımız ve yollarımız var. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde itfaiye erleri rahat gidebilsin diye hem tekerlekli, hem de rayda gidebilen Kararay aracını getirdik. Acil durumlarda raya geçecek ve trafiğe hiç girmeden hızlı bir şekilde olay yerine gidecek ve müdahale edecek. Türkiye'de ilk defa biz yapıyoruz, nerede ne görüyorsak en iyisini şehrimize getiriyoruz" şeklinde konuştu.

150 BİN METREKARELİK DEV PARK İSTANBULLULARIN HİZMETİNDE

Toplam 150 bin metrekare alana sahip hizmete alınan İstanbul Çırpıcı Kent Parkı içerisinde, İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri, buz pisti, bin 350 kişi kapasiteli tribün, 2 adet halı saha, 2 adet basketbol sahası, 5 adet tenis kortu ve sosyal donatıları ile İstanbullulara hizmet verecek.

Kadir Topbaş bizzat kullandı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.