"Kadroda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcular var"

"Kadroda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcular var"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ukrayna'nın Zorya takımıyla 1-1 berabere kaldıkları maçın sonucunun kendileri açısından...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ukrayna'nın Zorya takımıyla 1-1 berabere kaldıkları maçın sonucunun kendileri açısından iyi olduğunu söyledi.

Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Advocaat, sarı-lacivertli takımda üst seviyede futbol oynayamayacak futbolcuların olduğunu belirtti.

Maçı değerlendiren ve sonucun iyi olduğunu kaydeden Advocaat, şöyle konuştu:

"6 maç sonunda kadroyu daha iyi tanıyorum. Oyuncuları bireysel olarak biliyorum. Artık bazı oyuncular daha fazla şans bulacak. Bazıları daha az şans bulacak. Çünkü kendilerini geliştirmeleri gereken noktalar var. Maçın ikinci yarısında tüm riskleri aldık. Rakip kalede çok pozisyon ürettik. Rakibimiz tek ve harika bir şutla golü buldu. Golün ardından sahada gol atmayı isteyen tek bir takım vardı. O da Fenerbahçe'ydi ama istediğimiz golü atamadık. Deplasmanda bir Avrupa kupası maçı oynadık. Bence bu kulvarda deplasmanda alınan 1 puan iyi sonuçtur. Bence adil de bir sonuç oldu."

Zorya takımında hangi futbolcuların kendilerine sorun çıkardığının sorulmasın üzerine Advocaat, "Kendi oyuncularımdı" dedi.

"Kadromuzda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcular var"

Advocaat, Fenerbahçe kadrosunda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcuların olduğunu söyledi.

Galip gelememenin bahanesinin olmadığını dile getiren 68 yaşındaki Hollandalı teknik adam, "Daha iyi sonuçlar almaya mecburuz. Oynadığımız futbol, geçen sezondan farklı. Bir önceki teknik direktör çok fazla puan almış. Futbol da tamamen puana bağlı bir spor. Takımı 4 hafta öncesine kıyasla kesinlikle daha iyi tanıyoruz. Kadromuzda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcular var ama biz puanlar ve galibiyetler almak mecburiyetindeyiz. Bunun hiçbir bahanesi olamaz." ifadelerini kullandı.

"Futbolcuların üstünde çok fazla baskı var"

Futbolcuların üzerindeki baskıya değinen deneyimli çalıştırıcı, "Şu anda futbolcuların üstünde çok fazla baskı var. Kazanmak zorunda olduklarını biliyorlar. Geçtiğimiz pazartesi gününden beri oyuncularla aramızda çok fazla konuşma geçti. Herkes, Fenerbahçe'nin kazanması gerektiğini söylüyor ve futbolcular da bunu biliyor. Bu akşam bu düşüncelerle kritik bir karşılaşmaya çıktılar" şeklinde görüş belirtti.

Yeni transfer Moussa Sow'u kanat yerine forvette oynatma sebebini açıklayan Dick Advocaat, "Sow'un kanatta da oynayabilen bir forvet oyuncu olduğunu duydum. Onun için kendisini temel pozisyonunda oynatıyorum. Bizim Volkan ve Lens gibi kanat oyuncularımız var. Sow da kenarda oynayabilir ama bunu yaparsak, diğer iki kanat oyuncusundan birini yedek bekletmemiz gerekir" açıklamasında bulundu.

"Çok büyük sürpriz oldu"

Advocaat, A Grubu'nun diğer maçında İngiltere'nin Manchester United takımını 1-0 yenen Hollanda'nın Feyenoord ekibinin sürprize imza attığını belirterek, "Çok büyük bir sürpriz oldu. Bu, grubun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Manchester United gibi 300-400 milyon avro bütçesi bulunan bir takımı mağlup etmeyi başardılar. Bu skor, hem grubun hem de onların kalitesini gösteriyor. Harika bir sonuç aldılar ama aynısını biz de yapabiliriz" diye konuştu.

Robin van Persie'nin fiziksel olarak yetersiz olduğunu dile getiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, "Van Persie'yi ilk 11'de oynatmadığım için bir pişmanlık duymuyorum. Van Persie'nin fizik kondisyonunu artırması gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarıda oyuncularımızın çoğu iyi bir performans sergiledi. Golü atmak için ellerinden geleni yaptılar. Biraz şansın da yardımıyla son dakikada golü bulduk. Maçın ikinci yarısında iyiydik." diyerek sözlerini tamamladı.

Zorya cephesi

Zorya Teknik Direktörü Yuriy Vernydub, aldıkları bir puanı kendilerini destekleyen Ukraynalılara hediye ettiklerini söyledi.

Mücadele eden oyuncularına teşekkür eden Vernydub, "Takımıma teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir ekiple oynadık. Aldığımız bir puanı seyircilere hediye ediyoruz. Savaş nedeniyle sahamızda oynamasak da tüm Ukrayna'nın bize destek verdiğini anladık. Çok disiplinli bir futbol oynadık. 90+6. dakikada gol yedik. Bu kadar uzatmak hakemin kararıydı. Bu sonucu kabul ederek, çalışmaya devam etmeliyiz." diye görüş belirtti.

Fenerbahçe'nin futbolunu değerlendiren Ukraynalı teknik adam, "Fenerbahçe, büyük bir kulüp. Şimdiki duruma rağmen iyi bir yola çıkacaklar. Çok önemli bir teknik direktöre sahipler. Advocaat'a lütfen zaman verin. Kendisi çok iyi bir teknik adam ve her şeyin olduğu gibi onun da zamana ihtiyacı var. Kendilerine bol şans diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.