Kahraman Erkoç olacak !..

Kahraman Erkoç olacak !..
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

 Hani bir söz vardır: Fırsat bir düşer , yiğit bin yaşar diye ya !..

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultan Abdulhamithan camii batısında bulunan 40 evin kamulaştırma talimatı üzerine gözler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çevrildi.

    Geçmiş belediye başkanlarının yapamadığını Başkan Erkoç yaparsa, günün Kahraman’ı olacak..

    Başbakan olarak vermiş olduğu talimatın yerine gelmediğini görerek üzülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Niye bu kamulaştırma yapılmadı diye sordu ?, efendim Kaynak yok cevabını alınca : Kardeşim ne kaynağı “Ne kaynağı arıyorsunuz, kaynak yanınızda duruyor “ Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan Vekili burada siz kaynak arıyorsunuz ! Kaynak yanınızda “ diyerek Vali Vahdettin Özkan’a  işin takibi görevini ve talimatını verdi.

   Sultan Abdulhamithan Camii Kuzey Batısında bulunan 40  evin yıkılarak camii bahçesine katılması altının otopark yapılması Sultan Abdulhamithan yakışan bir cami düzenlemesi için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bu evleri hemen kamulaştırın talimatını verdi.

   Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için zor bir görev mi ? bana göre değil !, Erkoç başkana göre hiç değil..

   Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , başbakan olarak geldiğinde dönemin belediye başkanı Mustafa Poyraz ‘a da bu görevi vermişti ne var ki bir tek ev alınmadığı gibi yeniden 4 ev daha yapılması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok üzdü..

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç 40  adet apartman dairesi satın alarak burada evi olanlara vercek ve burasını boşaltarak yıkıp caminin bahçesine katılacak.. olay bu kadar basit..

     Valimiz Vahdettin Özkan ise konunun takipçisi olacak.. talimat başkomutandan, büyük residen.. ama Ankara dan bir destek gelse çok da güzel olacaktır..

     Başbakan Vekilimiz, Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak :”Kaynak” olarak Ankara dan ne aktaracak bilemiyoruz ama her daireyi 250 bin TL satın aldığımızı düşünürsek.. 10 Milyon TL paraya ihtiyaç var, Bu meblağın büyük bölümünü Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak gönderise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da gereğini yapar diye düşünüyorum.. artık yapmamız da gerekiyor..

     Kahraman Erkoç olacak

     Ali Sezal’ın belediye başkanı, Veysi Kaynak beyin de Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Refah Partisi Genel Başkanı eski Başbakanlardan Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamızın temelini attığı Sultan Abdulhamithan camii Türkiye ‘nin 3. Büyük Camisi olarak genişlemeye devam ediyor.. etmesine de mesele kaynak meselesi..

     Başbakanlığı döneminde : Bu evleri yıkın camiinin bahçesine katın talimatının yerine getirilmediğini , kamulaştırma işinin çözülemediğini görerek üzülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tekip işini valimiz Vahdettin Özkan’a Kamulaştırma çalışmasını yapma görevini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a verdi.

    Başkan Erkoç, 16 Nisan’a kadar kamulaştırma işini bitirir kazmayı vurursa, Sütçü İmam, Ömer Halisdemir den sonra şehrimizin 3. Kahraman’ı olacaktır..

    Çünkü bugüne kadar verilen sözler hep havada kaldı.. Bu defa kalmaması gerekiyor, özellikle bu dönemde kalmaması gerekiyor.. Başkomutanın emrinin yere düşmemesi gerekiyor..

    Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı, ve de Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bizden olacak.. biz 40 evi kamulaştırarak burasını camiiye katamayacağız bunu düşünmek bile yanlış olur.. çok basit bir iş..

    Camiinin tam batısındaki evleride buna ilave ederek 42 evin kamulaştırılması ile bence çok güzel bir projeye imza atılacaktır..

    Turist otobüsleri için park alanı ayırmak gerekiyor.. sivil araçlar için ilave park yapmak gerekiyor..

    Kimseyi Mağdur Etmeyin !

    Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan: “ Bu evlerden tapusu olmayan olabilir, eksiği olan olabilir, her ne suretle olursa olsun ev sahiplerini mağdur etmeyin evinin yerine ev verin , bu insanları mutlu edin, bu alanı Camii bahçesi ve otopark olarak düzenleyin iş bittiği gün görmeye geleceğim,” dedi..

    Geçmişi düşünüyorum:

    Bu haftaki Gazete deki köşemde de yazdım: “ Ben İnanmıyorum” diye tüm bu imkanlara rağmen bizdeki hantal yapı sebebi  ile yapılacağına inanmak istiyorum ama inanamıyorum.. Umudumuz Başkan Fatih Mehmet Erkoç , bakalım göreceğiz , hayırlısı diyorum..

    Kahraman Erkoç başkanım haydi göster kendini diyorum..

İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.