Kahramanmaraş Arkeolojik Bir Kent Konumunda

Kahramanmaraş Arkeolojik Bir Kent Konumunda
Kahramanmaraş İl Kültür Ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı: “Turizmin amacı dünyada sevgi ve barışın istikrarına katkı sağlamaktır”

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, “Turizmin amacı dünyada sevgi ve barışın istikrarına katkı sağlamaktır” dedi. 

  Küçükdağlı, Turizm Haftası dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, turizmin önemine değindi. Turizmin ulusal ve uluslararası diyaloglarla yerel ve milli ekonomiyi kalkındırmanın yanında kültür ve sanata da önemli katkılar yaptığını ifade eden Küçükdağlı, “Ülke kalkınmasının vazgeçilmez sektörlerinden biri olan turizmdeki gelişmenin boyutları ve dünya çapındaki mevcut yararları, konunun rastgele gelişmeye bırakılmaksızın herkesin yararına uygun hale dönüştürülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

  Kahramanmaraş’ın da taşıdığı turistik değerleri anlatan Küçükdağlı, şöyle devam etti:

  “Akdeniz bölgesinin doğusunda yer alan medeniyetler kenti Kahramanmaraş, muhteşem doğal güzellikleri, emsalsiz yaylaları, tabii termalleri, uçsuz bucaksız barajları, sürekli gelişen sanayisi, seçkin ve nadide el sanatları, yöresel yemekleri ile alternatif turizmde önemli bir potansiyele sahiptir. Germenicia mozaikleri başta olmak üzere her yıl gerçekleştirilmekte olan bilimsel yüzey araştırmaları sonunda tespit ve tescil edilen höyükler, harabeler, kalıntılar ve bir çok tarihi ören yerinin bulunması ile de Kahramanmaraş arkeolojik bir kent konumundadır. Görülmeye değer kültürel dokusu, yaşanılması gereken turizm değerleri ile güvenilir bir kültür ve alternatif turizm kenti olan Kahramanmaraş’ın tanıtımını turizm dünyasına kazandırmak dileğiyle çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederim.”

  Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik dokusunun da tanıtıldığı programın son bölümünde ise hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın ardından Necip Fazıl Kültür Merkezi Fuaye Salonu’ndaki el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

655-336.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.