Kahramanmaraş dahil 16 ilde operasyon

Kahramanmaraş dahil 16 ilde operasyon
Örgütün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen ve daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 polis daha tutuklandı

Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen ve daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 emniyet personelinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 50'ye çıktı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda daha önce yakalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan zanlılar S.A, F.G, B.D. ve H.G, cumhuriyet başsavcılığının itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Böylece, operasyon kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 50'ye yükseldi. Şüphelilerden birisinin emniyetteki işlemleri sürürken, firari 3 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da başlatılan soruşturma kapsamında, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Daha önce işlemleri tamamlanan 46 zanlı tutuklanmış, 24 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.