KAHRAMANMARAŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE RESİM SERGİSİ AÇILDI

KAHRAMANMARAŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE RESİM SERGİSİ AÇILDI
Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi 15 Nisan ‘”Dünya Sanat Günü’’ Etkinlikleri kapsamında resim sergisi etkinliği açıldı.

Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi 15 Nisan ‘”Dünya Sanat Günü’’ Etkinlikleri kapsamında resim sergisi etkinliği açıldı.

 Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Akif Orçan, Süleyman FİKİRDEŞİCİ ve atölye öğrencileri çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Sergide 60 akrilik boya resim 25 özgün baskı resim ve grafik tasarım çalışmaları sergilendi.

Yapılan etkinliğe Okul Müdürü Bülent Eryiğit katılarak etkinliğe destek sunmak amacıyla, “Hayalleri somut olarak gerçekleştiren bir özgürlük sahasıdır sanat. Zaman içerisinde kıymetli öğrencilerimizin arasından da nice sanatçılar çıkacaktır. Yaşamımızdan sanatın eksik olmamasını diliyorum.” dedi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Bülent Eryiğit 15 Nisan Dünya Sanat Günü vesilesiyle öğretmen ve öğrencilerin dünya sanat gününü kutlayarak etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergi etkinliğinde müzik bölümü öğrencileri de kısa bir dinletiyle müzik ziyafeti sundular.

Mehmet Akif Orçan : “Sanat, evrensel bir barıştır. Yine sanat, yaradılıştaki farklılıkları ve toplumsal duygu yoğunluğunu ortak bir duyguda en nazik bir şekilde buluşturma aracıdır. Bu nedenle, herkes için sanat diyoruz. Tüm sanatsever öğrenci ve öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” dedi.

Sergi akabinde galeride bölüm öğrencileri canlı performans desen çizimleri yaparak dünya sanat günü etkinliğinde yer almanın mutluluğunu yaşadılar.

Sergi 21 Nisan 2017 tarihine kadar okul salonunda gezilebileceği bildirildi.

haber-(2).jpghaber-(4).jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.