Kahramanmaraş Halkı, Soykırım İddialarına Karşı Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş Halkı, Soykırım İddialarına Karşı Tek Yürek Oldu
Kahramanmaraş halkı, Ermeni soykırımı iddialarına karşı tek yürek oldu.

Kahramanmaraş halkı, Ermeni soykırımı iddialarına karşı tek yürek oldu. 

Kahramanmaraş Ulu Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, Ermeni soykırımı iddialarını kınadı.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil topum örgütleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda Kahramanmaraş sivil toplum örgütleri adına Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Baro Başkanı Vahit Bağcı, bugün burada sözde Ermeni soykırımı iddialarını kınamak ve Ermeni çeteleri tarafından vahşice katledilen on binlerce şehidimizi anmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Ermeni soykırımı iddialarını asla kabul etmediklerini vurgulayan Bağcı, “Ayak bastığı her yerde adaleti, hakkı ve hukuku hakim kılan yüce milletimizin başı dik, alnı açıktır. Söz konusu dönemlerde cereyan eden olayların vicdan ve ahlak sahibi tarafsız tarihçiler tarafından bilimsel olarak resmi belgeler ve arşivler dikkate alınmak suretiyle araştırılması, tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılarak tüm dünyaya ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrımızı geçmiş yıllarda zikretmemize rağmen Ermeni çeteleri ve işbirlikçilerinin bu çağrılarımızı cevapsız bırakmaları ve kaçmaları, tarihsel gerçeklerle yüzleşmek istememeleri, soykırım suçlamalarının sadece siyasi amaçlarla uydurulmuş koskoca bir yalan olduğunun en büyük göstergesidir. Ermenistan devlet yetkililerine ve diaspora çetelerine buradan sesleniyoruz. Yüce milletimiz bu soykırım yalanlarını asla kabul etmeyecektir. Kendi kan kokan geçmişini kaleme alırken, ‘20 bin Müslüman Türk'ü katlettik ve sadece 130 kayıp verdik’ diye övünen insanlıktan nasibini almamış çete başı Baron Agasi’leri unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

Bağcı, konuşmasının sonunda, “Ermeni halkına, 1918’de kurulan ilk Ermenistan devletinin başbakanı Ovannes Kaçaznuni’nin ‘emperyal güçlerin oyunlarına geldik, hayal gördük yazık ettik memleketimize. Aslını söylemek gerekirse Türkler haklıydı’ sözlerini hatırlatıyor, emperyal odakların ve teröristlerin kanlı pençelerinden kendilerini kurtarmalarını ümit ve temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

aw393952_02.jpgaw393952_04.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.