Kahramanmaraş İçin Bir Araya Geldiler!

Kahramanmaraş İçin Bir Araya Geldiler!
Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı İbrahim Azkara ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenledikleri basın toplantısı ile kuruluş amaçlarını duyurdular.

Kısa adı KAPAM olan Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı İbrahim Azkara ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenledikleri basın toplantısı ile kuruluş amaçlarını duyurdular. 

Kervanhan’da düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan KAPAM Başkanı İbrahim Azkara; “Kahramanmaraş’ı bütün olarak ele alıp, olaylara ve şartlara göz attığımızda gördük ki; vakit sorumluluk alma ve görev ifa etme vaktidir” dedi.  

Amaçlarının; Sadece eleştirip kenara çekilme kolaycılığına kaçmak olmadığına dikkat çeken Azkara, kuruluş amaçlarını şu ifadelerle anlattı:   “Araştırma merkezi hüviyetinde faaliyet yürütecek derneğimizi kurmuş bulunmaktayız. Üstad Necip Fazıl’ın  ‘Bir tohumda; gövdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle bütün bir ağaç gizlidir.’  tespitine uygun   ‘insan odaklı’  araştırma ve projelerin ortaya konması amacı ile derneğimizi kurduk.

4-039.jpg

Bildiğiniz üzere yaşadığımız dünya, teknolojik gelişmeler ışığında her geçen gün biraz daha küçülüyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki müsbet ya da menfi farklılaşma aynı anda yaşadığımız toprakları ve değerleri de yakından etkiliyor. Bu hızlı ve baş döndürücü gelişme toplumları birbirine yakınlaştırıyor. Dünyadaki sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal gelişmeler her zaman o toplum üzerinde olumlu etkiler bırakmıyor. Dünyadaki bu gelişmelerden Türkiye, Türkiye’de yaşananlardan da şehrimiz Kahramanmaraş’ımız etkileniyor. Onun için bizlerin, toplumsal değerlerimize sahip çıkması, etkileşimin kültürümüzü yozlaştırmaması, ekonomimizi pozitif etkilemesi, sosyal yaşamımızda köklerimizden bizleri koparmaması ve ülkenin siyasal ikliminden olumlu etkilenen bir şehir yapılanması, bu araştırma merkezimizin çalışma konusu olacaktır.”

5-032.jpg

SOSYAL GELİŞMİŞLİKTE 63. SIRADAYIZ

Kahramanmaraş’ın mevcut durumundan da bahseden Azkara; “Üzülerek ifade etmek zorundayım ki; sanayileşme bakımından ülkemizin 16. büyük gücü olan şehrimiz, eğitimde 69. Sıraya zar zor oturmuş, sosyal gelişmişlikte 63. Sırada ancak yer bulabilmiştir. Bu da göstermektedir ki,  şehrin zenginliği şehirde yaşayanların hayatına doğrudan etki etmemektedir.

Şehri yönetenler, merkezi hükümetin sağladığı imkanlardan faydalanıp şehrin gelişimine yeterli kaynağı aktaramamış, projeler üretip benzer yapıya sahip şehirlerle aynı seviyeye gelmemiz için yeterli çabayı harcamamışlardır. Yerelde de şehri yönetenler çevre illerde var olan ve şehrimizde olmaması için herhangi bir sebep bulunmayan gelişmişlikleri bir türlü şehrimize kazandıramamışlardır.

HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI DEĞİLİZ

Tarihçiler Milattan önce 4.000 yılına kadar uzanan dönemde Kahramanmaraş’ta şehir kimliğinin var olduğunu iddia etmektedirler. Tarihçilere inat, şehrin tarihi katledilmiş, şehirde yaşayan uygarlıkların ve şehirdeki medeniyetlerin ışığında geleceğe yönelik projeler hazırlanmamıştır. Ekonomideki büyümenin şehirde yaşayanların refahına katkısı umursanmamış, üniversitenin şehrin zenginleşmesine, sanayisine, tarımına,  ekonomisine ve planlı büyümesine katkısı olmamıştır. Oysa, Şeyh Edebali’nin ‘’insanı yaşat ki devlet yaşasın’’  düsturuna uygun hareket edilerek politikalar oluşturulsaydı, toplumun üyeleri arasında ortak çıkar bilincinin oluştuğu güçlü birlikteliklerin ortaya çıktığı bir yapı bizleri bekliyor olacaktı. Amacımız siyaset yapmak değil. Bilgi ve teknolojinin yönetim unsuru olarak kullanıldığı bir yapı oluşturulsun istiyoruz. Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. Birimizin yapamadığını hepimiz yapabiliriz” dedi.

 

İKTİDAR PARTİSİNE DESTEK OLMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİDİK

Büyükşehir olmanın  fırsata çevrilmesi gerektiğine dikkat çeken Azkara; “2010 yılında çıkartılan bir yasa ile BÜYÜKŞEHİR yapılan Kahramanmaraş’ımız büyük bir ümit ve heyecan ile ilk Büyükşehir Belediye Başkanını seçmiştir. 30 Mart 2014 tarihinde takvimden yeni bir sayfa açılmış deyim yerindeyse bu manada bir milat başlamıştır. Şehrin mevcut durumunun hızla gözden geçirilmesi, güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti, şehri bekleyen tehditlerin ve fırsatların ortaya çıkartılması ve planlı bir süreç ile önümüzdeki beş yılı fırsata çevirmesi ve geçmişteki yanlışlardan arındırılmış bir yönetme becerisi ile şehrin geleceğinin dizaynı yapılmalıdır. Kahramanmaraş 2002 yılından itibaren hem yerelde belediyeleri iktidar partisine teslim ederken, hem de genel seçimlerde büyük oranda iktidara destek olacak duruş sergilemiştir. Geçen 12 yıl içerisinde Kahramanmaraşlının hayatı kolaylaşmamış, ülkemizdeki ve komşu illerdeki gelişmeye paralel gelişmeyi hemşehrilerimiz aynı nispette hissetmemiştir. Bundan sonra iktidar partisine destek olma noktasında bir araya gelmeyi alışkanlık haline getirmiş halkımızın iktidardan hizmet alma, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlerde de birlikte hareket etme alışkanlığını kazandığına tanıklık etmek istiyoruz.

Nazım Hikmet’in Abidin Dino’ya ‘’bana mutluluğun resmini yapabilir misin’’ demesi gibi bizler her birimiz şehrimizin bir yönünü ele alıp ortaya bir eser çıkarmak istiyoruz. İstiyoruz ki; ortaya güçlü bir şehir yapısı çıksın. Sadece ‘’Maraş olayları’’ ile anılmayan,  sanayisi,  tarihi, kültürü ile anılan bir şehir ortaya çıksın istiyoruz. Kimimiz sanayi diyecek, kimimiz yol diyecek, kimimiz imar diyecek, kimimiz spor diyecek ama hep birlikte ‘’Kahramanmaraş’’ diyeceğiz. Kurtuluş savaşından sonra ‘’Maraş’ta milli mücadeleye katılmayan tek fert dahi yoktur’’ cevabında olduğu gibi bir bütün olacağız” ifadelerini kullandı.  

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Dernek vasıtası ile, Kahramanmaraş’ı ve yönetimindekileri yakından takip edeceklerini söyleyen Azkara  zaman zaman geleceğe yönelik önemli projeler de önererek: “Zaman zaman şehirdeki gelişmeleri (müsbet yada menfi) halkımızla paylaşmaya, varsa önerilerimizi, eleştirilerimizi ve takdirlerimizi kamuoyuna duyurmaya, şehrin yönetimine sivil toplum kuruluşu olarak, katkı yapmaya gayret edeceğiz. Bu şehirde yaşayan bireyler olarak; dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmişlikleri model alarak şehrin sorunlarını, önceliklerini, planlı gelişme ve sosyal dokunun kültürümüze uygun büyümesini,  bu büyümeye uygun ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında, katma değeri yüksek sanayi oluşumunu ve markalaşmayı sağlamak,  şehrin gelişiminde üniversiteyi lokomotif olarak kullanmayı öncelikli hedef haline getirmek istiyoruz” dedi.

Azkara; “Sonuç olarak; şehrin insanı şehrin yönetimine ‘’KAPAM’’ vasıtası ile katkı sunsun, şehrin geleceğini dizayn etme de seçilmişler ile işbirliği ve diyalog kapısını aralasın istiyoruz. Aynı zamanda ‘’içinizde hayra çağıran bir topluluk bulunsun ki, kurtuluşa eresiniz’’ mealindeki ayette bahsedilen Allah rızasına ermek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Dernek Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Denek Genel Sekreteri Eğitimci İsmail Yaşar, sunum eşliğinde derneğin amaçlarını anlattı ve Yönetim Kurulu Üyelerini özgeçmişleri ile tanıttı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularının cevaplandırıldığı toplantıda, derneğin amacının siyasi bir fikre hizmet etmek olmadığı ve her siyasi görüşten üyelerinin olduğu bir kez daha vurgulandı.

Toplantıya MHP Kahramanmaraş 24. Dönem Milletvekili Adayı Ejder Oruç’ta konuk olarak katıldı.

KAPAM Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmakta:

Başkan İbrahim Azkara,

2. Başkan Yrd. Doç. Dr. Ziya Dumlupınar,

Genel Sekreter Eğitimci İsmail Yaşar,

Muhasip Fatih Akçakale,

İnşaat Mühendisi Muhammet Kamil Şekkeli,

Kimya Mühendisi Alaeddin Oruç,

İşadamı Mehmet Tekbıyık,

Eğitimci Metehan Hiçyılmaz,

İnşaat Mühendisi Oktay Azkara.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum