Kahramanmaraş İnşaat Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş İnşaat Fuarı Açıldı
Kahramanmaraş’ta inşaat ve kentsel dönüşüm fuarı, törenle açıldı. KAFUM Fuar Merkezi'nde düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kahramanmaraş’ta inşaat ve kentsel dönüşüm fuarı, törenle açıldı. KAFUM Fuar Merkezi'nde düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, “İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Yaklaşık milyar liralık gayrisafi yurt için hasıla ve buna ilave olarak sektöre girdi sağlayan, faaliyetlerine bu sektöre bağlı olarak devam ettiren 200’den fazla alt sektörün katkısıyla birlikte milli hasılada payı yüzde 30 seviyesinde olan inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Bir yandan milli ekonominin bir parçası olurken diğer yandan yurt dışı başarıyla anılan Türk müteahhitlik sektörü yaklaşık 2 milyon kişiye direk istihdam sağlarken, bağlı sektörlerle birlikte bu sayı 5 milyonu aşmaktadır” dedi.

Yurt dışı projelerde Kahramanmaraşlı inşaat firmalarının da yer aldığını gururla söyleyen Karaküçük, şöyle devam etti:

aw242513_04.jpg

“1972 yılında Libya’da liman inşaatıyla yurt dışı serüvenine başlayan sektör bugün 278 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşmış, Rusya, Türkmenistan, Libya, Irak, Kazakistan, Suudi Arabistan, Katar gibi 103 ülkede 7 bin 400 projeye imza atmıştır. Bu projelerde Kahramanmaraşlı inşaat firmalarının bulunduğunu gururla belirtmek isterim. Türkiye genelinde satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26 artmış, konut satışlarında canlanma tekrar yeniden hız kazanmıştır. Türkiye’de yapı stokunun yüzde 40’ını 6-7 milyon konutun deprem riskine karşı yenilenmesi gerektiği tahmin edilmektedir. Bu itibarla kentsel dönüşümün çok önemli bir fonksiyonu olmaktadır. Gerek afet riskinin önlenmesi gerekse ekonomin büyümenin artırılması bakımından kentsel dönüşüm stratejik bir konuma sahiptir. Kahramanmaraş’ta 2013 yılında alınan bin 663 yapı ruhsatını kapsamında 1.8 milyar liralık projeyle yaklaşık 10 bin dairenin inşaatı devam etmektedir. Aynı dönemde yaklaşık 5 bin yapı kullanma izni alınarak, ikamete ve hizmete açılmıştır. Bu bilgiler ışığında, kentsel dönüşüm projelerinin devreye girmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünün büyümesi ve istihdamın artacağı açık olarak görülmektedir.”

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte, davetliler tarafından stantlar tek tek gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.

İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, 15 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.

aw242513_02.jpgaw242513_01.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum