Kahramanmaraş ‘Kalifiye Eleman’ Sıkıntısını Aşıyor

Kahramanmaraş ‘Kalifiye Eleman’ Sıkıntısını Aşıyor
Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Başkanı Karaküçük: "Ne iş olursa yaparım dönemi bitti"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın fikir önderliğinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Projesi kapsamında kurulan kampüs ile kentteki kalifiye eleman sorunu çözüme kavuşturulacak. Hemen her sektörde şikayet konusu olan kalifiye eleman ihtiyacının aşılmasını sağlayacak kampüsün inşaatı devam ediyor.

Mesleki eğitimler çok önemli

Mesleki eğitimler konusunda sıkıntılar yaşadığının altını çizen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, ''Herkes mühendis olmak istiyor. Çok fazla  mezunumuz var fakat birçoğu makinaya ve teknolojiye çok uzak. Teknik anlamda çözümler üretemiyorlar. Biz bu konuda, masa başında mühendislik olmayacağını, mesleki eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta Türkiye'nin büyüyen ve gelişen ekonomisi içerisinde, her geçen gün kalifiye eleman ve mühendis ihtiyacı artacaktır’ diye konuştu.'  

Karaküçük, "Artık ne iş olursa yaparım devri bitti. Adama göre iş değil, işe göre adam istihdam edilmeli. Bu açıdan mesleki eğitimi çok önemsiyoruz" dedi. 

Mesleki Eğitim Projesi bizi umutlandırıyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın geliştirdiği ve  bakanlık tarafından da kabul  gören,  Mesleki Eğitim Projesi kapsamındaki kampüsün, bu yıl faaliyete geçeceğini, böylece kalifiye eleman sorununu büyük ölçüde çözeceğini de vurgulayan Karaküçük, şöyle devam etti: 

''Bu gelişme geleceğe dair yapılmış çok güzel bir yatırımdır. Türkiye için mesleki eğitimlere ağırlık vermeliyiz. Yüz dönüm arsa üzerine birçok mesleğin öğretildiği çok güzel bir kampüs yapıyoruz. Sonuçta bizim mühendisler dışında teknisyen ve ara elemanlara da ihtiyacımız var. Maalesef kalifiye eleman sıkıntısı her yerde var. Türkiye için her sektörde mesleki eğitimlere ağırlık vermek gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.