Kahramanmaraş Lojistik Üssü Olacak

Kahramanmaraş Lojistik Üssü Olacak
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkoğlu ilçesinde yapılacak lojistik merkezi ile Kahramanmaraş’ta üretim yapan tüm parametrelerin 2 veya 3 katı canlanacağını söyledi.

  Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Teknokent tarafından desteklenen “Kahramanmaraş Uluslar arası Lojistik” konferansı KMTSO meclis salonunda gerçekleştirildi. 

  Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkoğlu ilçesinde yapılacak lojistik merkezi ile Kahramanmaraş’ta üretim yapan tüm parametrelerin 2 veya 3 katı canlanacağını söyledi.

  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ise Kahramanmaraş'ın edebiyatın, sanatın, tarihin, kültürün, mozaiğin, tekstilin, dondurmanın, kırmızıbiberin, enerjinin başkenti konumuyla; doğal kaynakları, gelişmiş sanayi altyapısı, elindekini ve fırsatları iyi değerlendiren girişimcileriyle Türkiye’nin büyümedeki yüz akı olduğunu ifade etti. Karaküçük, "870 fabrika, 5 milyar dolar reel sektör yatırımı, 2milyar dolar dış ticaret hacmi, 5 milyar dolar sanayi üretimi, 1 milyar dolar tarımsal üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi,  tekstil, enerji, metal mutfak eşyaları, kağıt gibi ana sektörlerde başardığı ihtisaslaşma, Kahramanmaraş’ın üretimde örnek kent olmasını sağlamıştır.

kemal-karakucuk-001.jpg

Çalışmalarına devam ettiğimiz 5320 dönüm Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Kahramanmaraş, çok daha büyük üretim kapasitesine erişecek, üretimi ve üretim çeşitliliği katlanarak artacak ve Kahramanmaraş dev sanayi şehirleriyle yarışacak hale gelecektir.  Kahramanmaraş sanayide dönüşümü gerçekleştirerek sektör çeşitliliğiyle, geniş ürün yelpazesiyle, geniş pazarlara açılacak, modelleme, tasarım, markalaşma, fuar, kongre, konferans gibi organizasyonlarla 2023 Vizyonunu tamamlayacaktır" dedi.

  Açılış konuşmalarının ardından Lojistik Daire Başkanı Çetin Altun, TCDD Yüksek Dairesi Başkan Yardımcısı Naci Özçelik, KSÜ Türkoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Çağatay Tanrıverdi, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Demiryolu Taşımacıları Derneği Başkanı Özcan Salkaya, Uniconsult Hamburg Danışmanı Frank Busse, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Rinak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ve Limakport İskenderun Genel Müdürü Cem Aysel, lojistik hakkında birer sunum yaptı.

kmtso-001.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.