Kahramanmaraş Modanın Başkentlerine Yakışır Kalitede Ürünler Üretiyor

Kahramanmaraş Modanın Başkentlerine Yakışır Kalitede Ürünler Üretiyor
KMTSO’nun davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Alman alım heyeti, tekstil alanında şehrin üretim kalitesinin modanın başkentleri düzeyinde olduğunu söyledi.

KMTSO’nun davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Alman alım heyeti, tekstil alanında şehrin üretim kalitesinin modanın başkentleri düzeyinde olduğunu söyledi. Grup adına açıklama yapan  Marte Hentschel, “ Kahramanmaraş, teknik üretimin yanı sıra, modaya yönelik ürünler üretiyor” dedi.

İhracatın gelişimi ve tekstil, konfeksiyon sektörünün daha çok ülkeye açılması için çalışma başlatan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Alman alım heyetini Kahramanmaraş firmaları ile buluşturdu. Fabrikaları tek tek gezen heyet, üretim kalitesinin ar-ge ve İnovasyon’un çok geliştiğini belirtti. Fabrika ziyaretleri sonrası Tekstil Makine Fuarını ziyaret eden heyet, makineleri inceledi.

ÜRETİM 80’Lİ YILLARDA BAŞLADI

80’li yıllarda tekstil ile tanışan Kahramanmaraş teknolojinin ilerlemesi ile de üretim altyapısını tamamen değiştirdi. İrili ufaklı 300 firma modern üretim teknikleri ar-ge ile Paris başta olmak üzere birçok moda kentine ürünler üretiyor.

1-20160429163735.jpg

ÜRÜNLER ÇOK KALİTELİ

Kahramanmaraş’ta üretilen tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin çok kaliteli olduğunu, fabrikalardaki makine parkurunun çok yeni olduğunu belirten Sourcebook Gmbh Firması Ceo’su  Marte Hentschel, “Kahramanmaraş’ın bu hızda üretime devam etmesi teknolojisini yenilemesi vazgeçilmez bir üretici olduğunu gösteriyor” dedi.

Kahramanmaraş’ın büyük bir kent olduğunu belirten Marte Hentschel, “Etkinlik çok faydalı oldu. Firma ziyaretleri boyutunda iyi işler çıkardık. Boyama, örme ve kumaşları görüp neler yapabileceğini konuştuk. Bu ziyaret Türkiye-Almanya ve Kahramanmaraş açısından sıkı bir ilişkinin ilk adımı oldu. Numunelerin siparişleri verildi. Temaslarımız sıkı şekilde sağlandı” ifadelerini kullandı.

3m.jpg

POZİTİF AYRILDIK

Almanya alım heyeti olarak Kahramanmaraş’tan pozitif ayrıldıklarını belirten Henstchel şunları dile getirdi: “Almanya’dan gelen katılımcılarımızın hepsi geniş yelpazeden alım yaptılar. Çok farklı talepleri vardı. Örgüden tutun kumaşa, kumaştan birçok ürüne kadar alım yapıldı. Türkiye ve Almanya yüzyıllardır birlikte iş yapıyor. Kahramanmaraş’ta kalite ön planda olduğunu için Almanya piyasasından çok iyi talep gelecektir. Katılımcılarımızdan aldığımız iyi dönüşler ile Kahramanmaraş’tan pozitif ayrılıyoruz. Özellikle firma ziyaretlerinde edindiğimiz kanat üretimlerin üst seviyede olduğu. Teknik üretimin yanı sıra, modaya yönelik ürünler üretiyor. Almanya tekstil alımında Türkiye iyi bir üretici. Bu üreticinin gelişimi için elimizden geleni yapacağız. Gelen heyet bölgeyi ve Kahramanmaraş’taki üretimi görmek için çok istekli”

TÜRK ÜRÜNLERİ ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUYOR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Akif Pakdil, Kahramanmaraş tekstil sanayisinde üretilen ürünlerin kalitesinin çok yüksek olduğuna değinerek, “Alman alım heyeti; gerek bu toplantı da gerekse yapılan ikili görüşmelerde Kahramanmaraş’taki ürünlerimizin dünyada üretilen diğer ürünler ile rekabet edebilme gücünü sahip ürünler olduğunu söylediler. Bizlerin bu ürünleri daha iyi piyasaya sunması, daha yeni pazarlara girdirmesi gerekiyor. KMTSO olarak yaptığımız bu çalışma da bunlara bir başlangıç olur. Almanya piyasasında yer alan veya yerini daha da sağlamlaştıran tekstil üreticileri oluruz”

2-20160429163735.jpg4m.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.