Kahramanmaraş Telsiz Ve Radyo Amatörleri (Karad) Kurumsallaşma Çabasında

Kahramanmaraş Telsiz Ve Radyo Amatörleri (Karad) Kurumsallaşma Çabasında
Kahramanmaraş Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (KARAD) kurumsallaşma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

Kahramanmaraş’ta 2009 yılında kurulmuş olan ve faaliyetlerine son bir yılda ivme kazandıran,Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile Sivil Toplum kuruluşları tarafından kabul gören Kahramanmaraş Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (KARAD) kurumsallaşma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

14-15 Haziran 2014 tarihlerinde bir ilki gerçekleştirerek 1. Geleneksel Türkiye Amatör Telsizciler Başkonuş Festivalini düzenleyen KARAD Ülkemizin birçok bölgesinden Amatör Telsizcileri şehrimizde misafir etmiş bu sayede şehrimizin tanıtımında önemli bir adım atmıştır.

Kahramanmaraş’ta Amatör Telsizcilik alanında son zamanlarda adını sıkça duyuran KARAD, 24.09.2014 tarihi itibariyle devrim niteliğinde kararlar almıştır. Türkiye Dağcılık Federasyonu eski eğitmenlerinden Serkan Korkmazer ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Arkeoloji bölüm başkanı ve su altı arama kurtarma eğitmeni Oktay Dumankaya’nın öncülüğünde dağcılık, doğa sporları ve arama kurtarma faaliyetlerini KARAD bünyesine katma kararı almıştır. 

Tüzük yeniliğinin yanı sıra, yeni yönetim, denetim ile birlikte kendi bünyesinde teknik kurul, iletişim kurulu, disiplin kurulu, AR-GE kurulu ve eğitim kurulunu faaliyete geçirme kararı alan KARAD, bünyesinde bugüne kadar özveriyle çalışan toplam 36 üyesi arasında görev dağılımı yapmıştır.

Bugüne kadar dernek başkanlığını yürütmekte olan ve Amatör Telsizcilik alanında bölgemizdeki saygın isimlerden Cahit Bayraktar, yapılan seçim ile Başkanlık görevini şehrimizde hem Amatör Telsizcilik hem de Dağcılık alanlarında tanınmış olan derneğin kurucu üyelerinden Mustafa Asım Ezer’e devretti.

655-539.jpg

KARAD Yönetim Kurulu ve  Kurulları  Şu Şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı  : Mustafa Asım Ezer,

 Amatör Telsizcilikten Sorumlu Başkanı : Cahit Bayraktar,

 Dağcılık Ve Doğa Sporlarından Sorumlu Başkan, Serkan Korkmazer

 Genel Sekreter :Mehmet Agca,

Muhasip :   Ali Ekici     

Yedek Yönetim Kurulu:Utku Çelebi,-Yusuf Ak,Demet Sağır,Mustafa Gözüdeli,Niyazi Avize Denetleme Kurulu :İsmet Ateş(Başkan),Mustafa Civan,Hacı Doğru,Hacı Doğru,İsmet Ateş

Yedek Denetleme Kurulu : Mikail Özkurt, Fatih Sağlam , Ahmet Çakar     

Disiplin Kurulu :Osman Akbaba,Fatih Sağlam,Demet Sağır,Oktay Dumankaya -Teknik Kurul :Niyazi Avize,Mehmet Ak,Mustafa Gözüdeli,Utku Çelebi,Fatih Başkurt -İletişim Kurulu : Bayram Ak,Eshabil Şirikci,Ökkeş Çolak,Demet Sağır-Ar-Ge Kurulu ;Ömer Özer:H.İbrahim Algan,Ayşin Acıkgöz,Mehmet Alabacak,         Dilek Korkmazer-Eğitim Kurulu:Murat Kapanoğlu,Süleyman Konar,Metin Okumuş,Murat Sart

Tüm bu gelişmelerin yani sıra “KARAD” isminin yerine daha kapsamlı bir isim ile yoluna devam etme kararı alınmıştır. KARAD bünyesinde 12.10.2014 tarihinde 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılma kararı alınmıştır.

654-275.jpg

Kurumsallaşma yolunda ilk adım olarak Sayın İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder ile KARAD Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan toplantı sonucunda İtfaiye ile KARAD arasında protokol imzalanması hususunda mutabakata varılmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.