Kahramanmaraş Valiliğinde Nöbet Değişimi

Kahramanmaraş Valiliğinde Nöbet Değişimi
Vali atamaları hakkında karar Resmi Gazete’de yayınlandı. 9 Vali merkeze çekilirken 22 Valinin de çeşitli yerlere atanması yapıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesinde 31 İli kapsayan kararla 9 ilin valisi merkeze çekildi.

Buna göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran Merkez Valiliği’ne getirildi.

Bu atamalara göre Kahramanmaraş valiliğine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in ataması yapılırken Kahramanmaraş valiliğini yürüten Şükrü Kocatepe ise Denizli Valiliğine atandı.

Mustafa Hakan GÜVENÇER Kimdir ?

Muğla Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, 1963 yılında İstanbulun Kadıköy İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul' da tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1986 yılında Zonguldak Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan GÜVENÇER, sırasıyla Çanakkale- Yenice Kaymakam Vekilliği, Çankırı - Ilgaz Kaymakam Vekilliği, Giresun- Alucra Kaymakamlığı, Artvin - Şavşat Kaymakamlığı, Ağrı - Gürbulak Sınır Mülki İdare Amirliği ve Ağrı Vali Yardımcılığı, Ankara - Kazan Kaymakamlığı, Amasya Vali Yardımcılığı, Yalova Deprem Kriz Merkezi'nde Vali Yardımcılığı, Aydın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Konya - Karatay Kaymakamlığı görevinde iken 22 Aralık 2008 tarihli kararname ile Sinop'a Vali olarak atandı.

GÜVENÇER buradaki görevini bitirdikten sonra, 13.12.2010 tarih ve 2010/1159 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bingöl Valisi, 03.05.2013 tarih ve 2013/4699   sayılı  Bakanlar Kurulu kararı ile Muğla Valisi olarak atanmıştır.

GÜVENÇER evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

İŞTE VALİSİ DEĞİŞEN İLLER...

655-513.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.