Kahramanmaraş Ve İlçeleri Dayanışma Derneği Açıldı

Kahramanmaraş Ve İlçeleri Dayanışma Derneği Açıldı
Malatya’da, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Malatya’da, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı. 

Halep Caddesi Işık Han’da, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin açılış töreninde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Kahramanmaraş ve Malatya bir olmuşlar, kardeş şehir olmuşlar.Birlik ve beraberliği sağlamışlar” diyerek, derneğin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin bir araya gelerek kurdukları derneğin hayırlı olmasını diliyorum. 2023 hedefindeki Büyük Türkiye’nin kurulması sürecinde, hemşeri derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının katkısı önemlidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, kendisinin Kahramanmaraş’ın ilçelerinde öğretmenlik görevi yaptığını belirterek, hemşeri derneklerin önemine temas etti.

Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven ise, ömrünün 20 yılının görevleri nedeniyle Malatya’da geçtiğini ifade ederek, derneğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği  Başkanı Cengiz Tekeş de, Malatya’da 10 bin civarında Kahramanmaraşlı bulunduğunu dile getirerek, “Hemşehrilerimiz arasında birlik ve beraberliği arttırmak için böyle bir dernek kurduk” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Cengiz Tekeş, İsrafil Beyazıt, Rufet Kozanoğlu, Abdulkadir Oğuzlar, Prof.Dr. Ahmet Sinanoğlu, Dr.Hasan Tuncer, Mehmet Ekici, Necati Şimşek, Vehbi Bulurel, Veysel Kaya ve Mehmet Yıldız.

Açılışa, Darende Kaymakamı, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, MHP İl Başkanı Mehmet Demirkaya, Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, MHP milletvekili Aday Adayı Arif Yıldız, iş adamı Reşat Erdoğan, Doktor İbrahim Karaman, bazı parti, oda, dernek sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.