Kahramanmaraş’a dev planlama

Kahramanmaraş’a dev planlama
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 5 aralık 2016 tarihli Pazartesi günkü sayısı “Kahramanmaraş’a dev planlama” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 5 Aralık 2016 tarihli Pazartesi günkü sayısı “Kahramanmaraş’a dev planlama” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş’a yapılan hükümet yatırımlarında 3 milyar 75 milyon TL ile zirvede yer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ‘Akdeniz Gelişim Projesi’ çerçevesinde 2019’a kadar yapılacak yatırımları belirledi. Kendi bölge Müdürlüğüne düşen yatırımları değerlendiren Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş 35 Milyon fidan üreteceklerini söyledi.

Son 14 yılda Kahramanmaraş’ta 127 milyon fidanı toprakla buluşturan, 2 şehir 3’te bal ormanı tesis eden Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş yüzölçümünün yüzde 36’sını oluşturan ormanlık alanının bozuk orman alanı olan yüzde 61’ine fidan dikmeye devam ediyor.

Uzun süre Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun üzerinde çalıştığı ‘Akdeniz Gelişim Projesi’ (GEP)çerçevesinde Bakanlığın Ormanla ilgili Kahramanmaraş’a yapacağı yatırımları Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesin değerlendirdi. Altındaş geçen ay Kahramanmaraş’a gelerek 284 milyon TL’lik yatırımların temelini atan ve açılışını yapan Bakanları Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun GEP kapsamında taahhüt ettiği projeleri 30 Aralık 2019 saat 16.59’a kadar Kahramanmaraş’ta yaparak hazır hale getireceklerini belirtti.

Altındaş GEP projesi kapsamında Kahramanmaraş’a yapılacak yatırımların bazılarını şöyle sıraladı; “Sayın Bakanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında ilimize 2019 yılına kadar neler yapılacağını çıkarttık ve bunları yapacağımızı taahhüt ettik. 46 bin dekar alanda ağaçlandırma, 71 bin dekar alanda erozyon kontrolü, 84 bin dekar alanda rehabilitasyon çalışmaları yapacağız. 5 bin köye 5 bin orman projesi kapsamında Kahramanmaraş’taki 87 köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimize gelir getirici orman dikeceğiz. 4 Bal ormanı daha kuracağız. Yol kenarları ağaçlandırmaları, mera ıslahları yapacağız. 35 milyon adet fidan üreteceğiz, 4 adet daha mesire alanı kuracağız ve bin 900 aileye 12 milyon TL Orköy kredisi dağıtacağız.”

KAHRAMANMARAŞ’A DEV PLANLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar belirlendi. Son 14 yılda Kahramanmaraş’a 3 milyar 75 milyon TL yatırım yaparak zirvede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı proje kapsamında yeni yatırımları sıraladı.

Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş’a gelerek 284 milyon TL tutarındaki biten projelerin açılışını yapan ve yeni yatırımların da temelini atan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun törende yaptığı Akdeniz Gelişim Projesine Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş açıklık getirdi.

Bakan Eroğlu’nun hassasiyetle durduğu projedeki planlamalarla ilgili Bakanlarının taahhütlerini yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Altındaş 30 Aralık 2019 mesai bitimine kadar belirlenen projelerin hepsini hayata geçireceklerini dile getirdi.

Her yıl Göksun ve Tekir fidanlığında 5 milyon fidan üreten Orman Bölge Müdürlüğü GEP projesi kapsamında 2019 yılına kadar bu sayıyı 35 milyona çıkartacak. Yine GEP Projesi çerçevesinde 46 bin dekar alanda ağaçlandırma, 71 bin dekar alanda da erozyon kontrolü. 84 bin dekar alanda da rehabilitasyon çalışması yapacak.

5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesi kapsamında Kahramanmaraş’ın 17 köyüne ceviz, badem, çam fıstığı ve zeytin gibi meyveler dikilirken, GEP projesi kapsamında 87 köye daha gelir getirici fidan dikilerek köylerde yaşayan vatandaşlara dağıtılacak. Son yıllarda yapılan yönetmelik değişikliğiyle illere bal ormanı kuran Orman Bakanlığı Kahramanmaraş’a da 4 adet Bal ormanı kurmuştu. GEP projesi kapsamında 4 bal ormanı daha kurulacağı taahhüt edildi. Bunun yanı sıra yol kenarları, okul ve ibadethane bahçeleri, mera ıslah çalışmaları da yapılacak. Ayrıca 30 Aralık 2019 tarihine kadar Kahramanmaraş’ta 35 milyon fidan üretilerek ormanlık alanlara dikilecek.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü 4 adet daha mesire alanı kurarak vatandaşların hizmetine sunacak. Yine GEP kapsamında bin 900 aileye 12 milyon TL Orköy kredisi dağıtacak.

Bakan Eroğlu tarafından hazırlanan Akdeniz Gelişim Projesi çerçevesinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne düşen tüm çalışmaları titizlikle takip edeceklerini dile getiren Bölge Müdürü Alparslan Altındaş; “Bakanımız tüm bölgelerin gelişim projeleri üzerinde hassasiyetle duruyor. Her yıl Kahramanmaraş’a gelerek müjde üzerine müjdeler açıklayan Bakanımızın talimatlarını titizlikle yerine getiriyoruz. Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında da bölge müdürlüğümüze düşen hizmetler belli ve onları Bakanımızın talimatıyla 30 Aralık 2019 tarihine kadar yetiştireceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.