Kahramanmaraş'a yeni adliye sarayı

Kahramanmaraşa yeni adliye sarayı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile hayata geçirilen Elbistan Adliye Sarayı Projesi, geniş hizmet alanı ve mimarisi ile uzun yıllar ilçeye ve bölgeye hizmet verecek.

Elbistan Adliye Sarayı’nın inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. 17 firma doküman satın alırken, 15 firmanın teklif verdiği ihalede 13 teklif geçerli sayıldı. İhaleyi kazanan firma, Elbistan Adliye Sarayı için 20 milyon 83 bin TL teklif sundu. 

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile hayata geçirilen Elbistan Adliye Sarayı Projesi, geniş hizmet alanı ve mimarisi ile uzun yıllar ilçeye ve bölgeye hizmet verecek.

  Mevcut Hükümet Konağı yanında yer alan ve 1989 yılında hizmete giren 26 yıllık adliye binasının yetersiz kalması nedeniyle, Elbistan Şeker Fabrikası arsasından tahsis edilen alana yapılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda fizibilite çalışmaları başlayan Elbistan Adliye Sarayı’nın ihale süreci tamamlandı.

  Adalet Bakanlığı tarafından yapılan ihale için 17 firma doküman satın alırken, bu firmalardan 15’i teklif sundu. Yapılan değerlendirme sonucunda 13 firmanın teklifi geçerli sayılırken, ihale süreci sonunda ise ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

  Yaklaşık maliyeti 27 milyon 971 bin TL olarak belirlenen ihale için Ankara merkezli LSG Yapı Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi-ARSEAŞ İnşaat Ticaret Limitet Şirketi ortak girişimi, 20 milyon 83 bin TL teklif ile ihaleyi kazanan firma oldu.

  İhale sürecinin tamamlanmasının ardından firma ile 2 Temmuz 2015 tarihinde sözleşme imzalanarak, daha sonra ise yer teslimi yapıldı.

  İhale şartnamesine göre 700 gün içerisinde Elbistan Adliye Sarayı’nın tamamlanması gerekirken, bu amaçla ilgili firmaya 16 Temmuz 2015 ile 16 Haziran 2017 tarihleri arasında süre verildi.

aw493096_01.jpg

  BÖLGEYE HİTAP EDECEK YATIRIM

  Mevcut Elbistan Adliye Binasının yetersiz kalması ve yeni açılması planlanan birimlere yer bulunamaması nedeniyle büyük bir ihtiyaç haline gelen yeni bina, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı çalışmalar sonucunda yatırım programına alınmıştı.

  Önceki yıllarda Adliye Sarayı için arsa tahsisinin de yapılması nedeniyle mimari projesi hazırlanan yeni bina için geçtiğimiz Mart ayında ihale düzenlendi. İhale süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, adliye için ilgili firmaya yer teslimi de yapıldı.

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, daha önceki yaptığı değerlendirmede, Elbistan için önemli bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları söylemişti:

  “İçindeki bütün birimlerin aktif ve rahat çalışabileceği, vatandaşın da rahat ve hızlı hizmet alabileceği yeni adliye sarayımız şimdiden hayırlı olsun. İnşaatımız alan ve kullanılan teknolojik birimler bakımından bölgenin en iyi adliye binalarından biri olacak ve inşallah Elbistan’ımız kendisine yakışan, modern bir adliye sarayına kavuşmuş olacak. Hâlihazırda çevre ilçelerin adli işlemlerinin yürütüldüğü Elbistan Adliyemiz, yeni binasıyla bölgeye hitap edecek bir yapıya kavuşmuş olacak. Adalet mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın çok rahatlıkla girip çıkabilecekleri, en güzel hizmeti en güzel fiziki ortamda alabilecekleri bir adliye sarayı olacak.”

 

  SELÇUKLU VE OSMANLI MİMARİSİ

  Elbistan’a özel bir proje ile hazırlanan Elbistan Adliye Sarayı, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini de barındıracak.

  Elbistan Adalet Sarayı, birbiri ile bağlantılı olan savcılık, mahkeme ve diğer birimlerin olduğu 2 bloktan oluşuyor. Bloklar, bodrum+zemin ve 4 kat olmak üzere 6 katlı inşa edilecek. Elbistan Adalet Binası projesinde 14 adet savcı odası, 7 adet savcılık adli yardımcı odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve 3 adet üye odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Ceza Hakim odası, 2 adet Sulh Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Sulh Ceza Hakim odası, 2 adet Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Hukuk Mahkemesi Hakim odası, 1 adet Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Sulh Hukuk Mahkemesi Hakim odası, 1 adet İcra Mahkemesi duruşma salonu, 1 adet İcra Mahkemesi Hakim odası, 1 adet Kadastro Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 1 adet Aile Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 10 adet mahkeme adli yardımcı odası, İcra Müdürlüğü büroları, mezat salonu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 3 adet İlçe Seçim Müdürlüğü ve kaleminin bulunması planlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.