Kahramanmaraşlı Genç Profesör Rektör Adayı Oldu

Kahramanmaraşlı Genç Profesör Rektör Adayı Oldu
Türkiye'nin en genç profesörlerinden olan Kahramanmaraşlı Genç Profesör Nebi Bilir, Süleyman Demirel üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı.

Türkiye'nin en genç profesörlerinden olan Kahramanmaraşlı Genç Profesör Nebi Bilir, Süleyman Demirel üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı.

Hemşerimiz Prof. Dr. Nebi Bilir Süleyman Demirel Üniversitesi’ni 2023 Yeni Türkiye vizyonuna hazırlamak için Rektör Adaylığını Açıkladı. Genetiğin yüz yüz yıllık şifresini elinde bulunduran genç Prof. Dr. Nebi Bilir Süleyman Demirel Üniversitesini 2023 Yeni Türkiye vizyonuna taşıyacak.

Bilir yaptığı açıklamada : “Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük seçim sürecinin Üniversitemize, Isparta’ya ve bilim dünyasına hayırlı olması diliyorum. hep birlikte, motivasyon ve kalitesi yüksek 2023 Yeni Türkiye vizyonuna yakışır bir Süleyman Demirel Üniversitesi hayali kuruyorum, çalışan, üreten; huzur ve güven isteyen tüm meslektaşlarımın adayıyım.

Süleyman Demirel Üniversitesi her geçen gün başarılara imza atıyor, biz bu bayrağı dünyada adında ve başarılarından söz ettirecek çalışmalara imza atmayı hayal ediyoruz. 2023 Yeni Türkiye vizyonuna başarılarıyla ulaşmış dünyada adından söz ettirmiş bir Süleyman Demirel Üniversitesi için bu mukaddes yolda neferiniz olmaya talibim.

Prof. Dr. Bilir rektör adaylığına ilişkin açıklamalarını şu şekilde devam etti. ”Rektörlük makamını koordinasyon görevi olarak görüyorum. “Ben” değil “Biz” kavramını ilke edinen aday olarak, HUZUR, barış ve güven ortamında çalışma olanağı sağlandığı, Bilimsel, üretkenliğin maddi ve manevi olarak ödüllendirildiği, Isparta ile bütünleşmiş bir üniversitenin sağlandığı günlere götürmektir hedefim. Ekip ruhunun geliştirildiği, Devlet organlarının kararlarına saygılı, Akademik ve İdari personel ile öğrencilerimizin her gün yeni heyecanların yaşandığı gündür hedefim. Mutlulukla geleceğin Uluslararası bir Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bende varım diyen tüm öğretim üyelerinin desteğini bekliyorum dedi.

Kendisini tanıtan Prof. Dr. Nebi Bilir “Ben 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldum ve aynı üniversitede “Yüksek Lisans” ve  “Doktora” eğitimimi tamamladım. 1996’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde göreve başladım ve 1997 yılından itibaren Süleyman Demirel Üniversitesi’nde görev yapmaktayım. Isparta şehir kimliği doğup büyüdüğüm topraklara çok benziyor, bu şehre aşık olmamak elde değil ifadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞLI GENÇ PROFESÖRÜN HAYATI BAŞARILARLA TAÇLANMIŞ.

2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanan Nebi Bilir, 2008 yılında “Doçent” ünvanı ve 2014’te Profesör ünvanı aldı. Çoğunluğu uluslararası olmak üzere 100 ‘e yakın bilimsel çalışması; 6’sı TÜBİTAK destekli olmak üzere 15 proje; 30 uluslararası dergide hakemlik; Hindistan, Güney Kore, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Kanada’da düzenlenen toplantılarda bilim komisyonu üyeliği; İspanya, Güney Kore, Norveç, İsveç, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve İran’da bilimsel toplantılara katılım gerçekleştirdi. Dünya Ormancılar Birliği “Bitki Genetiği” Bölümü Komisyon Üyeliği’; 2012 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi önderliğinde 21 ülke ile düzenlenen “Seed Orchards and Breeding Theory” konulu konferans sekreter ve başkanlığı; 1500 profesör puan kriterine karşın 8000’in üzerinde akademik puan aldı.

Açıklamasını kısa ve uzun vadeli vaatleri ile tamamlayan Prof. Dr. Bilir, bu kutlu görevde tüm hemşerilerimizin dualarını bekliyor saygı ve sevgiler sunuyorum dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.