Kahramanmaraşlı Genç Şifayı Sanko’da Buldu

Kahramanmaraşlı Genç Şifayı Sanko’da Buldu
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde başarılı nakiller devam ediyor. Kahramanmaraşlı baba ve oğlun nakil hikayesi de, organ bağışının önemini bir kez daha gösterdi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde başarılı nakiller devam ediyor. Kahramanmaraşlı baba ve oğlun nakil hikayesi de, organ bağışının önemini bir kez daha gösterdi. 

Kahramanmaraş’ta yaşayan Gökhan Maraklı (25), yaklaşık beş ay önce ayaklarında ve ellerinde kramp, vücudunda gerilme şikayetleri ile doktora gittiğinde yapılan tetkikler sonucunda böbreklerinde kist olduğunun belirlendiğini söyledi. Hiç beklemediği anda aldığı bu haberden sonra hemen diyalize girmeye başladığını belirten Gökhan Maraklı, “3 ay diyalize girdim. Diyaliz sonrasında tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi gibi şikayetlerim oluyordu. Böbrek nakli olmam gerektiğini söyleyerek, İstanbul’a gitmemi önerdiler” dedi.

Babası Turan Maraklı’nın kendisinin çektiği sıkıntılara daha fazla dayanamadığını ve böbreğini bağışlamak istediğini anlatan Gökhan Maraklı, şöyle devam etti:

“İstanbul yerine başarılı nakiller yapıldığını öğrendiğim Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni tercih ettim. Babam ‘böbreğimi veririm’ dediğinde çok mutlu oldum. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra dokuların tuttuğunu duyunca ayrı bir mutluluk yaşadım. Bu tarifi olmayan çok güzel bir duygu. Çünkü nakil için yıllarca bekleyenler var. Ben çok şanslıyım. Organ nakli konusunda herkes çok daha duyarlı olmalı. Bunu yaşayan bilir. Organ nakli konusunun üzerinde daha fazla durulmasını istiyorum. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni tercih etmekle çok doğru bir karar vermişim. Hastaneyi ve Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’nu ihtiyacı olan herkese öneriyorum. Verilen hizmetlerinden memnun kaldım. Bana ve babama çok iyi baktılar. Allah hepsinden razı olsun.”

Bir baba olarak oğlunun organ nakline ihtiyaç duyduğunu ilk öğrendiklerinde büyük bir şok yaşadıklarına dikkati çeken 5 çocuk babası Turan Maraklı (51) ise, tedavi için hastane araştırırken herkesin Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni ve Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’nu önerdiğini vurgulayarak, “Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’nun başarılı ameliyatları ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nin bölge olarak bize daha yakın olması nedeniyle tercihimizi bu yönde kullandık” şeklinde konuştu.

“İyi ki burayı tercih etmişiz. Gerek doktorumuz Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu gerek hastane çalışanları bizimle çok iyi ilgilendiler” diyen baba Maraklı da, “Çok başarılı, dört dörtlük bir ameliyat oldu. Bir baba olarak bana düşen oğluma böbreğimi vermekti. Hiç düşünmeden, büyük bir memnuniyetle böbreğimi verdim. Canımdan can kattım” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Oğlu Gökhan Maraklı’nın hayatına kaldığı yerden devam edebilmesini önce Allah’a, sonra da Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyata borçlu olduklarını dile getiren Turan Maraklı, ameliyatla ilgili olarak  “Benim ameliyatım kapalı yöntemi ile yapıldı. Ameliyat sonrası hiçbir şikayetimiz yok. Şu an ikimiz de şükürler olsun gayet sağlıklıyız” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Herkese organ bağışında bulunmasını öneren Maraklı, ‘’Hiç kimse nakilden korkmasın. Kendilerini önce Allah’a, sonra buradaki başarılı hekimlere emanet etsinler” diyerek sözlerini bitirdi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da organ naklinde uygulanan kapalı yöntem sayesinde organ bağışında bulunan kişilerin mağdur olmadığına anımsattı.

Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, uyguladıkları kapalı yöntem sayesinde organ bağışında bulunan kişilerin ameliyattan çok kısa bir süre sonra yeniden sağlığına kavuşabildiğini, bunun da organ bağışının önünde ki en büyük engellerden biri olan ameliyat korkusunun daha kolay aşılmasını sağladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.