Kahramanmaraşlı şehit gözyaşları arasında toprağa verildi

Kahramanmaraşlı şehit gözyaşları arasında toprağa verildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Elbistanlı Uzman Çavuş Uğur Kartal'ın (22) cenazesi, doğum yeri Doğan Kasabası'nda binlerce kişinin katıldığı...

Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Elbistanlı Uzman Çavuş Uğur Kartal'ın (22) cenazesi, doğum yeri Doğan Kasabası'nda binlerce kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları ve dualarla defnedildi. Oğlunun naaşını helallik almak için getirildiği evinde karşılayan acılı baba Kazım Kartal, TSK personeli olan iki oğlunun desteğiyle ayakta dururken, şehit annesinin ve kız kardeşlerinin feryadı ve yaktıkları ağıtlar ise yürekleri dağladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Gömtepe mevkiinde, PKK'lı teröristler tarafından, operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla yapılan saldırıda şehit olan Elbistanlı Uzman Çavuş Uğur Kartal ve 3 silah arkadaşı için ilk tören Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlendi. Şehit Kartal'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, buradaki törenin ardından uçakla Malatya'ya getirildi. Malatya Erhaç Havalimanı'nda karşılanan cenaze, buradan da karayolu ile Elbistan'a getirildi. Şahit Kartal'ın cenazesini taşıyan araç, ilçe girişinde çok sayıda hemşehrisi tarafından karşılandı. Cenaze konvoyunun şehir içerisinden geçişi sırasında sirenler çalınırken, vatandaşlar ise evleri ve işyerlerinin camlarına Türk bayrakları astı.

Konvoyla Elbistan Devlet Hastanesi'ne ulaşan cenaze, şehidin silah arkadaşları tarafından alınarak morga konuldu. Şehidin naaşı, babası Kazım, annesi Fadime ile ağabeyleri ve kardeşlerine son kez gösterildi. Şehit ağabeyine veda eden kardeşi Sultan Kartal, güçlükle ayakta dururken, "Sürmelim gitti" cümlesi ile gözyaşı döktü. Ağabeyini şehit eden teröristlere seslenen acılı kız kardeş, "Elinizden ekmeğinizi mi aldı da kıydınız kardeşimize hainler. Hainler ona kıydı o da bizi dağlayıp gitti" cümlelerini kullandı.

Ağabeyinin şehit olduğuna inanmak istemeyen kız kardeşi Sultan Kartal, "Abi, her zamanki gibi şaka yaptım de. Gel hadi. Sen o tabuta sığmazsın zaten. Şaka yaptığını biliyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal'ın naaşı, daha sonra tekrar cenaze aracına alınarak defnedileceği Doğan Mahallesi'ne götürüldü. Son kez baba ocağına götürülen cenaze, burada helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Yavuz Sultan Selim Camii'nin bahçesine getirildi. Silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan cenaze, tekbirler ve dualar eşliğinde musalla taşına kondu. Oğlunun tabutuna konulan fotoğrafını öpen anne Fadime Kartal, metanet ile diğer çocuklarını teselli etti. Anne Kartal'ın ağzından "Ağlayıp da şerefsizleri güldürmem" cümlesi döküldü. Burada şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal'ın naaşı, binlerce kişinin saf tuttuğu ve İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekrar omuzlara alındı. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, dualar ve tekbirlerle mahalle mezarlığına götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Salih Pehlivanoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.