Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 7 avukattan 6'sı tutuklandı

Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 7 avukattan 6'sı tutuklandı
Mahkemece serbest bırakıldıktan sonra Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 7 avukattan 6'sı tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mahkemece serbest bırakıldıktan sonra Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 7 avukattan 6'sı tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş ve Gaziantep'te gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan, aralarında Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı'nın da bulunduğu 7 avukat, Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen avukatlardan 6'sı tutuklanırken, Bağcı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 Mart’ta Kahramanmaraş ve Gaziantep'te düzenlenen operasyonlarda 24 avukattan 22'si gözaltına alınmıştı.

Firari 2 avukatın yakalama çalışmalarının sürdüğü soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan avukatlardan 5'i savcılık sorgusunun ardından, 5'i de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, 5 avukat da tutuklanmıştı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.