Kahramanmaraş’ta "Kadına Şiddete Sen De Dur De" Etkinliği

Kahramanmaraş’ta "Kadına Şiddete Sen De Dur De" Etkinliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Sen de Dur De" etkinliği...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Sen de Dur De" etkinliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinliğe AK Parti Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.

Etkinlik öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına dikkat çekerek, "Ülkemizde ve tüm dünyada kangrenleşmiş bir sorun, kitlesel bir hastalık haline dönüşmüş "Kadına Şiddet" konusuna dikkat çekmek, bir farkındalık oluşturmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Her şeyden önce bir birey olarak insan onuruna aykırı, toplumun huzur ve refahına engel olan bu sorunla mücadele etmek, şiddetin karşısında durmak ve çözüm yolları üretmek zorundayız. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın bütün bu vasıflardan önce insandır. İnsan da eşref-i mahlukattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Burada kadın veya erkek demiyoruz. İnsan diyoruz. Bu sebeple kadına kalkan her el tüm insanlığa kalkmıştır. Onun onuruna, haysiyetine yapılan her saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Öldürülen her kadınla birlikte aslında tüm insanlık katledilmiştir" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise kadının insanlara Allah'ın bir emaneti olduğuna dikkat çekerek, insanlık tarihinin, duruşlarıyla ve toplumsal hayata kattıklarıyla iz bırakan kadınlarla dolu olduğunu söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlket Çitil ise kadına yapılan şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından balonlar uçurulurken, etkinliğe katılanlar ellerini boyayarak Kadına Karşı Şiddete Sende Dur De platformuna el bastılar.

Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş’ta

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.