Kahramanmaraş'ta Keçiler Sarp Kayalıklarda Mahsur Kaldı

Kahramanmaraşta Keçiler Sarp Kayalıklarda  Mahsur Kaldı
Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda mahsur kalan iki keçi, üç gün sonra kurtarıldı.

 Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta Nevzat Özpolat’a ait iki keçi, üç gün önce Ok Kayası Söğütlüpınar mevkiindeki sarp kayalıkların olduğu bölgede düşerek mahsur kaldı. Hayvanların sahibi Özpolat, üç gün boyunca hayvanlarını çıkartmak için uğraştığını ancak başaramadığını söyledi.

  Daha sonra AFAD ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği'nden (KADAK) yardım istendi. AFAD koordinesinde KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ve ekibi bölgeye giderek keçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

  3 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTILAR

  Uzun süren yolculuğun ardından kurtarma ekipleri bölgeye ulaşarak çalışma başlattı. KADAK üyeleri 3 saat süren kurtarma çalışması sonrasında kayalıklara düşen ve çıkamayan keçileri kurtardı.

  Nevzat Özpolat ise keçilerini kayalıkların yakınından götürdüğü esnada düştüklerini söyledi. Özpolat, "Buraya düşeli üç gün oldu. Dal götürdük ulaştıramadık hayvanlara. Taş attık çıkmadılar" dedi.

  KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise, "Kayalarda vatandaşımızın iki tane keçisi mahsur kalmış üç gündür bölgede aç kalmışlar. Bugün de yaklaşık 3 saat süren bir çalışma ile ekip arkadaşlarımız ile zorlu bir şekilde yukarıdan keçilerimizi indirdik. Kazasız belasız faaliyeti tamamladık. Ümit ediyoruz ki keçiler bir daha böyle zor yerlerde kalmaz" diye konuştu.

1-709.jpg

2-549.jpg

3-347.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.