Kahramanmaraş’ta Süt Şenliği

Kahramanmaraş’ta Süt Şenliği
21 Mayıs Dünya Süt Gününe Dikkat Çekmek Amacı İle İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyesinin Katkılarıyla Kahramanmaraş’ta Süt Şenliği Düzenlendi…

21 Mayıs Dünya Süt Gününe Dikkat Çekmek Amacı İle İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyesinin Katkılarıyla Kahramanmaraş’ta Süt Şenliği Düzenlendi…

Düzenlenen etkinlik ile, insan yaşamının devamı için tüketilmesi zorunlu olan protein, yağ, su, karbonhidrat, vitamin ve minarelin bir arada bulunduğu tek hayvansal ürün olan süt, kemik diş, bağırsak ve kas dokularını güçlendirmesinin yanı sıra vitamin minarel ihtiyacını karşılayarak insanı zinde bir yaşam hali ile sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlar. bu kapsamda kafum merkezinde süt şenliği düzenlenerek, süt ve süt ürünlerinin önemini anlatılmaya çalışıldı.

Süt şenliğinde açılış konuşmasını gerçekleştiren il gıda tarım ve hayvancılık müdürü ihsan emiralioğlu’  bugün burada sağlık için sağlıklı süt sloganı ile 21 mayıs dünya süt gününde süt tüketiminin önemine ve artırılmasına dikkat çekmek için dulkadiroğlu belediye başkanlığımız ile birlikte süt şenliği düzenledik. Süt insan yaşamının devamı için tüketilmesi zorunlu olan protein yağ su karbonhitrat vitamin ve mineralleleri bir arada bulunduran hayvansal üründür diyerek, k.maraş’ın süt ve süt ürünlerini tüketimi konusunda önemli yerde olduğunu belirterek; bu etkinliğe katılanlara ve dulkadiroğlu belediyemize çok teşekkür ediyorum’ dedi.

zcl_2932.jpg

Programda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY’ise süt’ün önemine değindi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sosyal programlara büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Okay, geride kalan bir yıllık sürede birçok şenliğe imza attıklarını kaydetti."Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığındaki önemine değinmek ve dikkat çekmek adına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu programa katılımlarından dolayı değerli öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kafum’da gerçekleştirilen etkinlikte süt günü ve sütün önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Program, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Oyunları ekibinin gösterisi, çuval,  halat çekme ve yoğurt yeme yarışmalarıyla devam etti. Yarışmalarda renkli dakikalar yaşandı.

zcl_2923.jpg

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu verdi. 

Program, jüri karşısına çıkan en güzel buzağının seçilmesiyle sona erdi.

zcl_2958.jpgzcl_3059.jpgzcl_2990.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.