Kahramanmaraş'ta Tabiat Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Tabiat Turizmi Çalıştayı düzenlendi
Doğa Koruma ve Mili Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Tabiat Turizmi Çalıştayı düzenlendi.

 Doğa Koruma ve Mili Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Orman ve su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Tabiat Turizmi Çalıştayı düzenlendi.

Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda "Kahramanmaraş Tabiat Turizmi Mastır Planı ve Tabiat Turizmi Eylem Planı" başlığı altında yapılan çalıştayda, Kahramanmaraş'ın turizme açılabilecek yerleri ve tabiat parkları hakkında sunum yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, burada yaptığı konuşmada, yapılan çalıştayın ülke ve Kahramanmaraş açısından üzerinde durulması gereken bir alan olduğunu söyledi.

20170112_2_21255065_17899922_web.jpg

Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu alanda neler yapılabilir, bu alanda ne projeler yapılabilir, insanlarımızın hizmetine nasıl sunabiliriz bunun mekanizmalarını artık ulusal düzeyde de öncelikli bir alanımız. Artık alternatif turizm, ulusal düzeydeki kalkınma planlarımızın bir parçasıdır. Ayrıca ilgili bakanlıklarımızın stratejik planlarında alternatif turizm daha operasyonel hale getirilmiştir. Alternatif turizm için tabiat varlıklarının tespit edilmesi, tescil edilmesi, toplumla paylaşılması hem kültürel değerlerin varlığı için önemlidir. Bu da ulusal düzeydeki mevzuatımızla öncelenmiş esasen bakanlıkların ilgili eylem planlarında da projelendirilmiş bir hale getiriliyor. Bu çerçevede baktığımız zaman özellikle tabiat turizmi ilimiz açısında da çok anlam ifade ediyor. Benim bütün kurum ve kuruluşlarımızdan istirhamım hem nitelikli bir katkı sunmaları daha sonrada uygulanabilir bir eylem planına dönüşünü sağlamak."

Çalıştay, görüş ve taleplerin alınmasıyla sona erdi.

20170112_2_21255065_17899924_web.jpg20170112_2_21255065_17899925_web.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.