Kahramanmaraş’ta ufka yolculuk yarışmaları yapıldı

Kahramanmaraş’ta ufka yolculuk yarışmaları yapıldı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta 77 okulda gerçekleştirilen sınava Kahramanmaraş’tan 14 bin kişi katılırken tüm Türkiye’de 587 bin 879 kişi katıldı. Kahramanmaraş il genelinde yapılan yarışma 8 kategoride gerçekleştirildi.

Server gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen 5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Merdan Ahlak ve Çevre Derneği ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu; Son Peygamber Platformu ve Nida Hanımlar Derneğinin ’de katkıları ile 26 Mart 2017 Pazar günü, saat 10:00’da, büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Kahramanmaraş İl Sorumlusu İzzettin PAK, Kahramanmaraş’ta bu yıl 5. si düzenlenen yarışmalara her geçen yıl başvuruların arttığını belirterek, bu tür yarışmaları her yıl yapmaya devam edeceklerini söyledi. PAK konuşmasına şöyle devam etti; “ ‘Yola çıkmak isteyene, yol açık’ temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen 5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın bu yıl ki konusu ‘Kur’an-ı Kerim Meali’ oldu. Yarışmaya Kahramanmaraş genelinde 14 bin 002 kişi müracaat ederken, Türkiye genelindeki müracaat sayısı 587 bin 879 oldu.

Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur’an’ı Kerim Mealleriyle yarışmaya hazırlandılar. Yarışmacıların faydalanabilmesi için akademisyenler tarafından A-B-C kategorileri ile D-E-F kategorilerinin faydalanabileceği iki ayrı soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları sağlandı.

Yarışmanın sonucu ise 14 Nisan da saat 20.00’da www.ufkayolculuk.com internet adresinden açıklanacak. “

Kahramanmaraş il ödülleri ise 28 Nisan’da saat 20.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılacak olan tören ile sahiplerine verilecek.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.